Menu
Ola Brynhildsen jubler etter å ha sendt Molde i tidlig ledelse mot Rosenborg. Han scoret på et skudd fra distanse. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Molde feiret gullet med seier i rivalkampen: – Ekstra deilig å slå Rosenborg

Ola Brynhildsens kontringsmål ga mester Molde en pangstart i 2-1-seieren over Rosenborg. Resultatet tilspisser racet om de øvrige medaljene i Eliteserien.

Av NTB | 23.10.2022 21:41:05

Sport: Det ble tidlig målfeiring på Moldes fullsatte arena i søndagens storkamp. Etter kun åtte minutter scoret Brynhildsen i et åpent RBK-bur fra 40 meter. Det giftige angrepet kom etter en corner i motsatt ende av banen.

MFK-ledelsen ble doblet ved David Fofana på en returball halvveis ut i 2. omgang. I forkant skjøt Brynhildsen i krysstanga og ut. Avslutningen til Fofana sneiet innom en motspiller og satte Rosenborgs keeper André Hansen ut av spill.

Gjestene kom til muligheter, men først med et snaut kvarter igjen kom uttellingen. Leo Cornic lurte seg fri i boksen og styrte inn 1-2-reduseringen på et innlegg signert Edvard Tagseth.

10.755 tilskuere kom på stadion og så det være nerve helt inn. Det er flere år siden MFK sist hadde et slikt tall.

– Helt fantastisk. Det er gøy at vi kan gi hele Molde dette. Vi viser at vi er det beste laget i Eliteserien, og det er ekstra deilig å slå Rosenborg, sa Brynhildsen til Discovery.

– Jeg tror jeg maks har spilt foran 7000 her. Dette er noe jeg kan bli vant med, la han til om det solide oppmøtet.

Der var RBK svært nær å redde med seg ett poeng. Tidligere i omgangen hadde Tengstedt en kjempesjanse på stillingen 0-1. Også da sto Karlstrøm i veien.

Fem minutter på overtid trodde mange på tribunene at Fofana hadde økt til 3-1, men skuddet gikk i nettveggen.

– Vi gjør en bra kamp. Måten vi slipper inn det første målet på, er en katastrofe. Det skjer på bortebane mot seriemesteren og ga Molde en flying start, sa Rosenborg-trener Kjetil Rekdal til Discovery og fortsatte:

– Vi er akkurat ikke gode og voksne nok til å komme herfra med poeng.

Etter kampen sto Molde-spillerne æresvakt for hverandre og støtteapparatet.

– Når andre ikke vil, gjør vi det selv, sa MFK-trener Erling Moe.

RBK blir værende på 50 poeng og holder tredjeplassen foran Lillestrøm på bedre målforskjell. Det er fire poeng opp til sølvplasserte Bodø/Glimt.

Å ta en seriemedalje garanterer kvalifisering til conferenceligaen kommende sommer.

En ny toppkamp venter Rosenborg om en uke. Da kommer Glimt på besøk, mens årets to siste kamper er mot Jerv borte og Sarpsborg hjemme. Moldes innspurt ser slik ut: Viking (b), Sandefjord (h) og Vålerenga (b).

På tampen trodde storscorer Casper Tengstedt at han hadde gjort 2-2, men linjedommeren vinket korrekt for offside. I tilleggstiden stanget Tobias Børkeeiet en ball rett på Moldes sisteskanse Jacob Karlstrøm.

Molde står med 14 seirer på rad i Eliteserien og avgjorde tittelkampen i forrige runde. Tidligere i uken gjorde Rosenborg-ledelsen det klart at lagets spillere ikke kom til å stå æresvakt før søndagens avspark. Valget ble gjort som en reaksjon på uttalelser fra MFK-leiren i timene etter at seriegullet var sikret.

(©NTB)

Flere nyheter: