Menu
Moldes spillere feirer seriegullet på Åråsen. Foto: Rodrigo Freitas / NTB

Molde er mestere i Eliteserien 2022 – sikret gullet med 1-0 mot Lillestrøm

Erling Moes Molde er tilbake på tronen i norsk fotball. Søndag kveld sementerte de gullet i Eliteserien i fotball med 1-0 borte mot medaljejagende Lillestrøm.

Av NTB | 16.10.2022 21:01:22

Sport: Etzaz Hussain sendte ballen i mål og Molde-fansen til himmels med sin scoring fem minutter på overtid. Midtbanespilleren sørget med det for de blåkleddes 13. strake seier i Eliteserien.

Etter at serietoer Bodø/Glimt smadret Vålerenga 6-0 tidligere søndag, var Molde nødt til å gjøre jobben selv i form av ett poeng mot Lillestrøm for å sikre gullet allerede denne helgen.

Til tross for en relativt sjansefattig batalje gjorde Molde jobben. Dermed er nordmøringene seriemestere for femte gang i klubbens historie. De fire foregående titlene kom i 2011, 2012, 2014 og 2019.

Etter en noe trøblete start på sesongen, som blant annet inneholdt et 1-2-tap hjemme mot søndagens motstander Lillestrøm, hadde Molde gjort rent bord siden midten av juli og sto bokført med tolv strake eliteserieseirer før oppgjøret på Åråsen.

To defensivt bunnsolide lag nøytraliserte hverandre i kampens første 45 minutter, og ingen av de to lags sisteskanser ble satt på nevneverdige prøver på Åråsen-gresset før Hussains scoring.

Like etter pause kunne Thomas Lehne Olsen spolert Moldes gullfest, men Jacob Karlstrøm reddet spissens heading mesterlig.

(©NTB)

Flere nyheter: