Menu
Molde vant 3-2 mot Sandefjord på bortebane og beholder tabelltoppen i Eliteserien. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

Molde beholder tabelltoppen – Brynhildsen matchvinner mot Sandefjord

Ola Brynhildsen scoret det avgjørende målet da Molde vant 3-2 mot Sandefjord. Dermed beholder Molde serieledelsen i Eliteserien.

Av NTB | 24.07.2022 20:01:05

Sport: Ti minutter før pause gikk Sandefjord opp i ledelsen da Eirik Haugan satte ballen i eget mål.

Molde svarte med utligning før pause da høyreback Martin Linnes fikk teste skuddfoten på 17 meter. Avslutningen gikk lavt nede i hjørnet.

Kort tid etter hvilen var Linnes servitør da Markus Kaasa sendte Molde opp i 2-1 og laget skapte flere brukbare sjanser.

Mats Haakenstad satte derimot inn utligningen for Sandefjord på hjørnespark med litt over ti minutter igjen av kampen.

Men det holdt ikke til poeng for Moldes innbytter Ola Brynhildsen ble matchvinner etter en nydelig stikker fra Linnes i boksen. Sistnevnte noterte seg for sin andre målgivende i kampen.

– Det var deilig. Jeg syntes vi fortjente å vinne og hadde full kontroll, sa Martin Linnes til Discovery etter kampen.

– Det var deilig at vi fikk 3-2 på slutten og drar inn tre poeng, fortsatte han.

– Lillestrøm plukker bra med poeng og det samme gjør lagene bak, så vi må ta så mange som mulig trepoengere vi, sa Linnes.

Nå står Molde med 11 strake kamper uten tap.

– Jeg syntes spillet vårt har satt seg litt. Vi er mer komfortable i alle faser av spillet og begynner å forstå hva Erling (Moe) vil at vi skal gjøre. I tillegg begynner flere og flere spillere å komme i form. Det er artig om dagen og jeg håper det fortsetter sånn, forklarte høyrebacken seiersrekken.

– Det er selvfølgelig skuffende. Det er veldig bra at vi gjør det bra på bortebane, men det er skuffende at vi ikke har en seier på hjemmebane. Det må vi få gjort noe med og vi har mulighet allerede til onsdag, sa Sandefjord-spiller Mats Haakenstad.

Førstkommende onsdag tar Sandefjord imot Kristiansund til kamp i Eliteserien. KBK har ikke vunnet til nå denne sesongen.

Molde ligger dermed på tabelltopp med 36 poeng. Tre poeng ned til Lillestrøm på 2.-plass med en kamp mindre spilt.

Sandefjord har fortsatt til gode å ta tre poeng på hjemmebane denne sesongen. På seks forsøk har det endt med to uavgjort og tre tap på eget gress.

(©NTB)

Flere nyheter: