Menu
Anders Mol og Christian Sørum tok seg fredag videre til kvartfinale i EM i München Foto: Lise Åserud / NTB

Mol/Sørum klare for kvartfinale i München: – Helt nydelig

Anders Mol og Christian Sørum briljerte mot den latviske duoen Aleksandrs Samoilovs/Janis Smedins og vant i strake sett i åttedelsfinalen i EM i München.

Av NTB | 19.08.2022 17:10:55

Sport: Seieren ble etter hvert sementert med settsifrene 21-16 og 21-16. Det betyr at europamesterne fra Wien i 2021 er klare for kvartfinale mot Tyskland lørdag.

– Det føles helt nydelig. Det ble en tøff kamp, og vi måtte nok en gang slite oss til en seier. Latvia spiller en skikkelig god kamp, sa Anders Mol til NRK etter seieren i åttedelsfinalen.

Mol slet med en lei halsbetennelse i oppkjøringen til mesterskapet, men han leverte en solid kamp fredag.

I det andre settet kom Samoilovs/Smedins best i gang, og latvierne klarte lenge å legge press på Mol/Sørum. Den norske duoen fikk imidlertid skikk på spillet sitt utover i settet og vant til slutt 21-16.

– Latvia spiller litt utradisjonell volleyball som gjør det vanskelig å henge med. Da handler det om å være tålmodige, fortalte Christian Sørum etter at kvartfinaleplassen var sikret.

Det betød at Mol og Sørum gikk direkte videre til fredagens åttedelsfinale.

En eventuell semifinale og finale går av stabelen søndag. Den norske duoen har vunnet samtlige av de fire siste europamesterskapene i sandvolleyball.

Etter en jevn start på åpningssettet fikk Mol/Sørum et solid overtak på den latviske duoen. På det meste ledet de norske gutta 16-9, og de kontrollerte til slutt inn en 21-16-seier i settet.

De norske sandvolleyballstjernene startet EM med seier over den israelske duoen Eylon Elazar/Amiram Ohana tirsdag, før svenskene David Åhman/Jonathan Hellvig ble slått i strake sett onsdag.

(©NTB)