Menu
Christian Sørum og Anders Mol har vunnet OL og EM, men mangler en VM-tittel. Foto: Heiko Junge / NTB

Mol og Sørum vendte til VM-seier i knalljevn åttedelsfinale

Anders Mol og ryggplagede Christian Sørum fortsetter jakten på sin første VM-tittel i sandvolleyball. Østerrikske Seidl/Waller ble slått 2-1 i Roma torsdag.

Av NTB | 16.06.2022 14:31:01

Sport: Den norske stjerneduoen tapte det første settet 18-21, men vendte til triumf med 21-18 og 15-9 mot Robin Seidl og Philipp Waller. Det skjedde til tross for at Sørum tilsynelatende var preget av en vond rygg.

Han fikk en kjenning i ryggen tidlig i onsdagens 16-delsfinale, men da tok nordmennene seg videre med seier i strake sett over Matthew Immers og Stefan Boermans fra Nederland.

Mol og Sørum tapte for Seidl og Waller i forrige verdenstourturnering i Latvia. Der trakk det norske paret seg «av medisinske årsaker» senere i turneringen.

I kvartfinalen fredag venter brasilianerne Alison Cerutti og Gustavo Carvalhães, som slo det chilenske brødreparet Marco og Esteban Grimalt 2-0 (24-22, 21-17).

Det var lenge jevnt i settet, men Seidl og Waller skaffet seg et forsprang på tampen og lyktes med sin andre settball til 21-18. Det var Mol/Sørums første settap i årets VM.

Det andre settet utviklet seg i motsatt retning. Østerrikerne førte tidlig, men Mol og Sørum overtok styringen i kampen og ledet stort sett med to-tre poeng. De sikret et tredje sett da Sørum smashet inn 21-18.

Mol og Sørum vant OL i fjor og har også fire strake EM-titler. Jakten på den første VM-tittelen fortsetter fredag i Italias hovedstad.

Tidligere i VM ble Norges annetpar, Mathias Berntsen og Hendrik Mol, slått ut i 16-delsfinalen.

Tross Sørums skadeutfordring fikk han og makker Mol en god start på torsdagens åttedelsfinale i Roma. De ledet 4-1 i og senere 5-3 i åpningssettet, men forspranget ble etter hvert snudd til østerriksk fordel.

Det tredje og avgjørende settet ble også jevnt. Ingen av lagene ledet med flere enn to poeng før Mol og Sørum kom inn i en meget god flyt fra 9-9. Da tok nordmennene seks strake poeng og vant kampen.

(©NTB)

Flere nyheter: