Menu
Anders Mol og Christian Sørum er semifinaleklare i sandvolleyball-VM i Roma. Foto: Alfredo Falcone / LaPresse / AP / NTB

Mol og Sørum til semifinale – jakter videre på sin første VM-tittel

Anders Mol og Christian Sørum steppet kraftig opp etter en røff start på kvartfinalen i sandvolleyball-VM. De slo brasilianerne Alison og Guto i strake sett.

Av NTB | 17.06.2022 20:15:59

Sport: Duellen bød på store kontraster i Roma-sanden. Mol og Sørum trengte en sluttoffensiv for å snu til seier i første sett, mens det andre ble nærmest en parademarsj etter en brasiliansk kollaps.

Semifinalebilletten ble hanket inn med sifrene 23-21 og 21-13. Lørdag står nok en duo fra Brasil på andre siden av nettet i form av Andre og George.

– I morgen vil vi gjøre vårt beste for å komme til finalen, sa Sørum i seiersintervjuet vist på Viaplay.

Nedturen var vanskelig å fordøye for brasilianerne. Det utnyttet Mol/Sørum nådeløst og rykket opp i 4-0 i andre sett. Det satte standarden for resten av oppgjøret.

– De spilte veldig bra i starten av første sett. Da hadde vi litt trøbbel, sa Sørum.

– Selv om vi ledet 19-13 mot slutten av andre sett, måtte vi kjempe for dette, la Mol til.

Dagen før var nordmennene i trøbbel mot østerrikerne Robin Seidl og Philipp Waller, men vendte til seier i en svært jevn åttedelsfinale (18-21, 21-18, 15-9).

Mol og Sørum er regjerende OL-mestere og har fire strake EM-titler, men VM-triumfen mangler fortsatt. Den håper de å innkassere i Italias hovedstad gjennom helgen.

For tre år siden ble det norsk VM-bronse etter tap i semifinalen.

Alison og Guto var foran med fem poeng to ganger i fredagens åpningssett. De ledet nesten hele veien, men greide ikke å holde unna da Mol først fikk i gang blokkspillet sitt.

Sørum har vært ryggplaget den siste tiden. Fredag så han derimot svært pigg ut.

(©NTB)

Flere nyheter: