Menu
Anders Mol (t.v.) og Christian Sørum skal gjøre et forsøk på å vinne sin femte strake EM-tittel. Foto: Heiko Junge / NTB

Mol og Sørum stiller i EM til tross for sykdom: – Vi er veldig usikre

Landslagssjef Kåre Mol og teamet henter ikke inn en erstatter for Anders Mol. Han og Christian Sørum har registrert seg til EM i München.

Av NTB | 15.08.2022 12:41:04

Medisin og helse: Det opplyser Kåre Mol til NTB. Det er likevel stor spenning rundt hvordan det kommer til å gå etter en lang sykdomsperiode.

– Det er først og fremst usikkerhet rundt Anders’ fysiske form. Han har vært i senga i seks dager med feber, sier Mol på telefon fra München.

– Han vil prøve. Det blir en tøff kamp for ham å stå i det. Vi er veldig usikre på hvordan han vil prestere. Han har også hatt liten matlyst og gått ned noen kilo. Vi tror vi kanskje kommer oss gjennom de første kampene og håper at formen skal bedre seg, forteller Mol.

Mandag morgen var Mol feberfri. Det må han være ut dagen for at det er forsvarlig, opplyser Kåre Mol.

– Hadde Anders vært maratonløper, hadde han vært sjanseløs. Det kommer ikke formen hans til å være i stand til. I teknisk ballidrett er det mange flere faktorer som spiller inn, forklarer landslagssjefen.

Den første kampen for Mol/Sørum går tirsdag ettermiddag. Duoen er i samme pulje som Hendrik Mol og Anders Berntsen. Vinner begge lag sin første kamp, vil de møtes for første gang i konkurranse, ifølge Kåre Mol.

Mol og Sørum har vunnet de fire siste europamesterskapene.

– De har ikke lyst til å la denne sjansen gå med å trekke seg. De er stae, sier Mol.

Duoen viste god form før Anders ble syk. De kom til Hamburg med seier i nasjonscupen i Wien tidligere i sommer.

Mol forklarer at sønnen har hatt en halsinfeksjon med feber som kan sammenlignes med en kraftig influensa.

Torsdag ble det kjent at det var sykdom i den norske leiren under verdenstourturneringen i Hamburg hvor de måtte trekke seg.

(©NTB)

Flere nyheter: