Menu
Anders Mol og Christian Sørum smiler etter å ha sikret EM-bronsen etter seier over Polen i sandvolleyball på Königsplatz i München. Foto: Lise Åserud / NTB

Mol og Sørum slo tilbake etter EM-sjokket: – Kult å reise hjem med bronse

Anders Mol (25) og Christian Sørum (26) er vippet ned etter fire år på EM-tronen i sandvolleyball, men hanket inn bronsemedaljen i München.

Av NTB | 21.08.2022 17:40:46

Sport: Det ble klart etter seier i strake sett over polakkene Michal Bryl og Bartosz Losiak (21-16, 21-17). Medaljekampen ble spilt et par timer etter at Mol og Sørum gikk på et uventet tap i semifinalen.

– Det var gøy å dra i land bronsen. Det er en ekstremt stor forskjell på å ta en medalje og å ikke gjøre det, sa Sørum til NTB etterpå.

– Etter tapet føltes det ut som man kunne blåse i bronsekampen, men vi fikk sovet litt og fikk i oss litt mat. Vi ble vekket 40 minutter før kampen for å varme opp. Da var det bare å nullstille og «gunne» på. Jeg er ekstremt glad for at vi gjorde det, la han til.

Tidligere på dagen var Norges stjerneduo nest best nesten hele veien i tresettdramaet mot 20-åringene David Åhman og Jonathan Hellvig. Svenskene vant med sifrene 21-16, 21-23, 15-13.

– Det fristet ikke å spille en ny kamp rett etterpå, i alle fall ikke etter kun to timer. Det var ganske beinhardt, sa Mol om følelsen etter semifinaletapet.

Åhman/Hellvig vant også finalen mot den tsjekkiske duoen Ondrek Perusic og David Schweiner i strake sett (21-16, 21-15).

Bronsekampen på Königsplatz hadde nordmennene god kontroll på. Duoen havnet under fra start, men slo umiddelbart tilbake og tvang fram en tidlig polsk timeout.

Fra 5-3 var de aldri foran med mindre enn to poeng.

Andresettet gikk også uten store vansker for Mol/Sørum. Etter 4-3 holdt de på ledelsen helt inn.

– Det er kult å reise hjem med en bronse etter at vi nesten ikke stilte opp i turneringen for en uke siden, understreket Sørum.

De hadde kun én gang før møtt Bryl/Losiak. I slutten av mars i år ble det norsk seier etter tre sett i en verdenstourturnering i Mexico.

Anders Mol og Christian Sørum var inntil søndag tittelholdere i alle de store mesterskapene i sandvolleyball (OL, VM og EM), men trippelen er nå redusert til en dobbel. I juni ble de verdensmestere for første gang.

Det stoppet den norske rekken uten tap på 30 EM-kamper. Mol og Sørum sto med fire strake titler i turneringen før årets utgave.

Han viste til at Mol nylig slet med halsbetennelse og kom svekket til EM-festen i München.

(©NTB)