Menu
Gustav Magnar Witzøe er Norges rikeste person, ifølge skattelistene. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Mohn fortsatt på inntektstoppen, Salmar-arving har størst formue

Skattelistene viser at Trond Mohn tjente mest i 2019, med inntekt på 598 millioner kroner. På formuetoppen er Gustav Magnar Witzøe med 21 milliarder kroner.

Av NTB | 08.12.2020 07:53:01

Økonomi og næringsliv: Witzøe passerer dermed Kjell Inge Røkke, som inntok toppen i 2018, viser en oversikt fra VG. Han er sønn av Gustav Witzøe, som eier Salmar, et av verdens største lakseoppdrettsselskaper.

1. Gustav Magnar Witzøe: 20,9 milliarder kroner

2. Kjell Inge Røkke: 19,4 milliarder kroner

3. Ivar Erik Tollefsen: 9,2 milliarder kroner

4. Odd Reitan: 6,1 milliarder kroner

5. Katharina Gamlemshaug Andresen: 5,9 milliarder kroner

Sistnevnte ligger knapt sju millioner kroner foran sin ett år yngre søster, Alexandra. De to søstrene er arvinger til Ferd-konsernet, og var fram til i år de to rikeste under 30 år i Norge, skriver E24. 27 år gamle Witzøe passerer dem nå.

Skattelistene gir ikke et nøyaktig bilde av hva folk har tjent og opparbeidet i formue, blant fordi det er fradrag på inntektene og fordi gjeld trekkes fra nettoformuen.

1. Trond Mohn: 599 millioner kroner

2. Christian Gruner Sundt: 406 millioner kroner

3. Ivar Erik Tollefsen: 239 millioner kroner

4. Gustav Magnar Witzøe: 183 millioner kroner

5. Bjørn Rune Gjelsten: 155 millioner kroner

Mohn er arving av rør- og pumpeprodusenten Frank Mohn AS i Bergen og har lenge vært en av Norges mest formuende personer. I 2014 solgte han selskapet, og har siden latt pengene jobbe for seg i aksjemarkedet, skriver Dagens Næringsliv.

Også Kjell Inge Røkke og Ivar Tollefsen betaler over 100 millioner kroner i skatt, mens de to Reitan-brødrene Magnus og Ole Robert følger på 5. og 6. plass.

Også Trond Mohns sønn, Fredrik Wilhelm Mohn, er også blant de rikeste i landet, med en formue på tett oppunder 5 milliarder kroner.

Skattelistene ble gjort offentlig tilgjengelig tirsdag klokka 7. Følgende fem er oppført med de høyeste formuene:

For inntekt i 2019 ser topplista slik ut:

Det er heller ingen enkeltpersoner i Norge som betaler mer i skatt enn Witzøe, som skatter 235 millioner kroner. Han følges tett av Mohn, som har betalt 227 millioner kroner. Mohn har tidligere uttalt at han betaler sin skatt med glede.

(©NTB)

Flere nyheter: