reklame for Utvik Autoservice
Menu
Ronny Deila og hans New York City må vente til minst 9. juni på neste MLS-kamp, men ligaen har ennå ikke gitt opp håpet om å starte sesongen med tilskuere på tribunene. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

MLS utsatte koronapausen til 8. juni, har ikke gitt opp å spille med publikum

Den nordamerikanske fotballserien MLS har forlenget kamppausen forårsaket av viruspandemien til 8. juni, men håper fortsatt å spille hele sesongen med publikum.

Av NTB | 17.04.2020 19:02:51

Sport: Det melder ligaen i en uttalelse fredag. Avgjørelsen om ny utsettelse var ventet etter at ligaen tirsdag meldte at det var «ekstremt usannsynlig» å spille kamper igjen i mai slik man opprinnelig håpet.

– MLS ser på en rekke ulike formater som lar oss avvikle hele 2020-sesongen, og blant dem er utsettelse av MLS-cupen til desember eller enda senere, står det i uttalelsen.

– Basert på de oppdaterte retningslinjene fra myndighetene har vi utvidet pausen i kampaktivitet til minst 8. juni.

Det opplyses at det pågår samtaler med spillerforeningen om lønnskutt.

– Vi søker å samarbeide med MLSPA for å finne en løsning som gir alle spillere et sikkerhetsnett og utsikt til å få utbetalt full lønn dersom vi greier å avvikle alle kamper med tilskuere på tribunene. Vi ønsker spesielt å beskytte spillerne i nedre sjikt av lønnsskalaen.

MLS-sesongen kom så vidt i gang før koronaviruspandemien rammet. Ronny Deila rakk å lede New York City i to seriekamper og venter fortsatt på det første MLS-poenget.

(©NTB)

Flere nyheter: