reklame for Utvik Autoservice
Menu
MLS-spillerne, her ved New York Citys Alexandru Mitrita (til v.) og Torontos Marco Delgado, kan onsdag være tilbake på sine klubber treningsanlegg, men bare for individuelle økter. Foto: Chris Young, The Canadian Press via AP / NTB scanpix

MLS-spillerne får trene individuelt

Fotballspillerne i den nordamerikanske proffligaen Major League Soccer får fra onsdag lov til å gjenoppta individuell trening på klubbenes anlegg.

Av NTB | 02.05.2020 21:02:29

Sport: Treningsøktene vil være frivillige og må gjennomføres i tråd med detaljerte smittevernregler, opplyser ligaen på sitt nettsted. Gjennomføringen er også avhengig av at det ikke kommer i konflikt med lokale myndigheters retningslinjer.

Ronny Deilas New York City og alle andre MLS-lag har hatt forbud mot gruppetreninger siden sesongen ble avbrutt 12. mars. Det forbudet gjelder foreløpig fram til 15. mai.

Spillerne får ikke tilgang til garderober, vektrom eller behandlingsrom. Treningsbanene skal deles i fire, og det kan ikke være flere enn en spiller på hver av delene. Spillerne får ikke lov til å spille ballen til hverandre.

Før klubbene kan åpne sine anlegg må de også levere en redegjørelse til ligaen om hvordan de akter å oppfylle følgende tilleggskrav:

* Sørge for at bare nødvendig personale er til stede.

* Vask og desinfeksjon av alt utstyr (baller, kjegler, mål) og alle områder mellom hver økt.

* Symptomsjekk og temperaturmåling av spillere ved ankomst til anlegget.

* Ankomst og avreise til ulike tider, individuelt angitte parkeringsplasser for å sikre avstand.

* For spillerne: Bruk av beskyttelsesutstyr (ansiktsmasker) på vei mellom parkeringsplass og bane ved ankomst og avreise.

* For annet personale: Bruk av beskyttelsesutstyr under hele treningen, minst 3 meter avstand til spillerne til enhver tid.

* Håndvask og bruk av Antibac før og etter trening.

* Utarbeidelse av kriseplan for bruk ved smittetilfeller.

(©NTB)

Flere nyheter: