Menu
Fredrik Krogstad (til høyre) ble den store helten da Stabæk tok med seg tre poeng fra bortemøtet med Mjøndalen. Her fra seriekampen mot Start tidligere i sesongen. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Mjøndalens marerittrekke fortsetter – gikk på sitt femte strake tap

To mål fra Fredrik Krogstad og en målvaktsblemme fra Thomas Kinn var blant hovedingrediensene da Stabæk senket Mjøndalen 4-2 i 1. divisjon søndag.

Av NTB | 03.07.2022 17:16:10

Sport: Krogstads måldobbel og scoringer fra både Sturla Ottesen og Oliver Edvardsen sørget for å sende Stabæk opp på direkte opprykksplass. Da holdt det ikke for søndagens hjemmelag at både Matis Belli Moldskred og Meinhard Olsen noterte seg for hver sin nettkjenning.

– Vi har ikke så mye å klage på i dag. Vi er drittlei av å spille 0-0-kamper, så det var gøy å personlig få to scoringer og at laget scorer fire. Det er ikke hverdagskost, sa Krogstad til Discovery.

Glede var det ikke hos Mjøndalen. Laget står med fem tap på rappen og sakker akterut i kampen om opprykk til Eliteserien.

I solskinnet kom Stabæk best ut av startblokkene. Allerede før fem minutter var passert hadde de notert seg for tre halvfarligheter, og Mjøndalen slet med å holde ballen i laget. Like før kvarteret var spilt kriget Krogstad inn ledermålet.

Fem minutter etter pause fikk Mjøndalen en ny kalddusj da Krogstad la på til 3-1 med en flott avslutning fra distanse. Vertene nektet å gi seg og reduserte til 2-3 ved Meinhard Olsen etter en snau time spilt.

Tre minutter før full tid punkterte Oliver Edvardsen kampen etter vakkert kontringsspill. Dermed endte kampen med 4-2 til Stabæk. Søndagens seierherrer tar med det over andreplassen til Ranheim, som møter Kongsvinger mandag. Mjøndalen avslutter søndagen på en foreløpig fjerdeplass.

Etter snaue tre minutter var det vidåpent bak hos Sogndal, som måtte se Dadi Dodou Gaye kontrollert sette inn 1-0. 17 minutter senere la Simen Hestnes på til 2-0 etter effektivt kontringsspill, og før halvtimen var spilt rakk Petter Dahl å sette vertenes tredje for dagen.

Sogndal rakk å få med seg et reduseringsmål før hvilen da midtstopper Andreas van der Spa sendte av gårde en frispark-prosjektil i krysset. Et kvarter etter sidebyttet lå gjestenes andre i nettet etter mål fra Jónatan Ingi Jónsson.

Flere mål ble det ikke, og KFUM Oslo fikk med det revansjert torsdagens NM-exit. Seieren gjør at laget passerer Sogndal på tabellen.

Og det var hjemmelaget som kunne juble først da Ulrich Ness blåste inn 1-0 fra drøye 20 meter. Etter 38 minutter fikk de fremmøtte servert en ny klassescoring ved Jakob Romsaas.

Etter hvilen var det et helt annet Grorud-lag som entret kunstgresset. Nikolai Hristov reduserte etter 52 minutter, før Didrik Sereba utlignet fra straffemerket få minutter senere. På overtid kom avgjørelsen da Bendik Rise satte inn 3-2 for Skeid.

Scoringen gjør at Skeid kommer opp på samme antall poeng som både Stjørdals-Blink og Grorud. Alle de tre lagene har nå seks poeng.

De resterende kampene av 12. runde i årets 1. divisjon spilles mandag.

Idyllen ble raskt brutt da Mjøndalen rullet opp et vakkert angrep langs høyresiden. Foran mål snek Moldskred seg fram og sørget for 1-1. Fryktelig målvaktsspill fra MIF-keeper Kinn ga Ottesen en alle tiders mulighet til å sende Stabæk tilbake i ledelsen. Den tok han godt vare på.

Drøye fem mil nordøstover var det også duket for en viktig kamp mellom KFUM Oslo på sjuendeplass og Sogndal på femteplass. Tidligere i uken stakk sistnevnte av med avansementet da lagene møttes i tredje runde i cupen.

Alt lå til rette for en intens Oslo-duell da tabelljumbo Skeid tok imot byrival Grorud i bunnstriden. Begge var i poengnød etter henholdsvis null og ett poeng på sine fire siste seriekamper.

(©NTB)