reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Brann kjempet tappert på hjemmebane, men måtte se seg slått av Mjøndalen 1-0 søndag. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Mjøndalen snøt Brann for seieren

Med bare ett mål på de siste fire kampene var Andreas Hellums scoring sårt etterlengtet da Mjøndalen slo Brann 1-0 på bortebane søndag.

Av NTB | 16.08.2020 20:32:34

Sport: Kåre Ingebrigtsens menn hadde sjanse på sjanse gjennom hele oppgjøret, men det var til slutt Andreas Hellum som assistert av Lars Olden Larsen stjal alle poengene i Bergen.

Hjemmelagets Daouda Bamba traff metallet i første omgang og var nær ved å ta Brann i ledelsen ved flere anledninger.

Det Mjøndalen manglet i det offensive spillet tok de igjen defensivt. De brunkledde holdt hjemmelaget unna i 90 minutter og scoret seiersmålet fem minutter før slutt på sitt første skudd på mål.

– Det viser bare hvor brutal fotballen er, sa Kåre Ingebrigtsen til Eurosport etter kampen og fortsatte:

– Vi hadde marginene mot oss i dag, men det var mye positivt å ta med seg.

Dermed tok Mjøndalen viktige poeng og klatret bort fra kvalifiseringsplassen. Brann ligger på 8.-plass.

– Det er sånn vi pleier å gjøre det her på Brann stadion – drepe kampen. Så gjorde vi et j**lig taktisk lurt bytte og satte inn Hellum, og så gjorde han en kjempejobb, sa Mjøndalens Sondre Solholm Johansen.

– Vi hadde jo flaks i dag, vi må være så ærlige å si det, sa Mjøndalen-treneren.

Brann-spissen var farlig gjennom hele kampen og kunne tatt hjemmelaget i føringen etter kvarteret spilt. Gilbert Koomson overlistet Mjøndalen-keeper Sosha Makani og la inn til en ledig Bamba, som ikke var i scoringsform. Spissen klarte ikke å avslutte, da ballen traff ham i stedet.

Samme mann hamret ballen i metallet etter 26 minutter. Bamba dro seg fint gjennom forsvaret og fyrte av en kanonkule som fikk stolpen til å riste hele veien inn til pause.

Utover i 2. omgang fortsatte Bamba å skyte, men fant ikke nettmaskene.

Mjøndalen hadde lite å bidra med offensivt, og fikk nok med å hindre ivorianeren nettkjenning. Men fem minutter før slutt fant Olden Larsen en stupende Hellum, som scoret sitt første mål i Elitserien.

– Det er selvfølgelig irriterende at de scoret på nesten den eneste muligheten de hadde, sa Brann-kaptein Daniel Pedersen.

Mjøndalen tok noe ufortjent alle poengene i Bergen og kunne reise jublende hjem igjen til Drammen med 1-0-seier. Ingebrigtsen måtte greie seg uten poeng i sin debut som Brann-trener.

Brann hadde desidert flest sjanser, noe Vegard Hansen var klar over.

En mann som sjelden drar på de største dribleraidene er midtstopper Vegard Forren. Like før pause dro han av to spillere og la ballen inn til en gjeng lagkamerater, som hadde glemt å ta på scoringsskoene.

(©NTB)

Flere nyheter: