reklame for smiaa
Menu
Sondre Solholm Johansen og Mjøndalen fikk en tung kveld på jobben. Foto: Jil Yngland / NTB

Mjøndalen nærmer seg nedrykk: – Denne er seig å svelge

Mjøndalen var det førende laget i store deler av kampen, men Emil Bohinens tidlige scoring holdt til 1-0-seier for Stabæk.

Av NTB | 29.11.2020 20:23:16

Sport: Dermed begynner det å spøke for Mjøndalen sjanse til å overleve i Eliteserien. Med fire kamper igjen er det fire poeng opp til naborival Strømsgodset på kvalifiseringsplassen og fem poeng opp til Start på trygg grunn.

– Det er ekstremt bittert. Vi spiller en bra kamp, vi vasker opp sjanse etter sjanse. I annenomgangen er de knapt over midten. Denne er seig å svelge, sa en fortvilet Christian Gauseth til Eurosport etter kampen.

– Jeg skjønner Gauseths frustrasjon. De fortjente tre poeng, kvitterte Emil Bohinen.

Mjøndalen møter Haugesund, Start, Rosenborg og Aalesund i sine fire siste kamper. Stabæk farer fortsatt midt på tabellen med sine 34 poeng.

På tross av den tidlige borteledelsen tok Mjøndalen over initiativet i kampen etter ledelsen.

– Kanskje vi ikke burde scoret. Vi spiller «ræva» etter at vi scorer og legger oss bakpå. Fortsetter vi slik, så vinner Mjøndalen. Utrolig skuffende, sa Bohinen i pausen.

Bruntrøyene ropte på straffe midtveis i 1. omgang, men dommer Sigurd Smehus Kringstad vinket spillet videre.

Det så ut å bli enda mørkere for vertene da Twum ble liggende nede for telling etter en duell, men ghaneseren kom seg på beina.

Nevnte Twum ble tatt av i pausen sammen med Martin Rønning Ovenstad. Inn kom unggutten Erik Stavås Skistad og toppscorer Shuaibu Ibrahim.

Ole Amund Sveen var nære utligning da han fosset framover mot Stabæk-buret, men skuddet ble avverget av Sandvik.

På tross av en ærlig sluttspurt fra Vegard Hansens menn ble det aldri flere mål. Mjøndalen reiser til Haugesund i midtukens runde før de tar imot Start til et livsviktig bunnoppgjør neste helg. Stabæk tar imot Vålerenga.

Det var ikke engang spilt et minutt da Bohinen ga gjestene fra Bærum ledelsen. 21-åringen lurte bort Mjøndalens Isaac Twum med en frekk skuddfinte før han banket ballen inn i nærmeste hjørne bak en utspilt Sosha Makani.

Marcus Antonsson kunne doblet ledelsen da han kom alene med Makani like før pause, men svensken rotet bort ballen og dermed også sjansen til å sette inn sitt første mål for Stabæk.

(©NTB)

Flere nyheter: