Menu
Aaron Kiil Olsen får rødt kort av dommer Henrikke Holm Nervik. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Mjøndalen med nytt poengtap – KFUM så rødt i hjemmetap

Mjøndalen gikk på sitt sjette strake poengtap etter 1-1 mot Åsane. KFUM fikk rødt kort på både Aaron Kiil Olsen og trener Jørgen Isnes i 1-0-tapet mot Start.

Av NTB | 11.07.2022 20:10:45

Sport: Før runden hadde Mjøndalen havnet helt nede på 7.-plass på tabellen etter fem strake tap i 1. divisjon.

I den 14. serierunden tok bruntrøyene imot Åsane på hjemmebane. Mjøndalen hadde ikke tapt mot bergenserne på de siste seks oppgjørene og forlenget den statistikken.

20-åringen Brinder Singh fikk sin første kamp fra start i ligaen og sendte vertene ledelsen etter 34 minutter. Tidligere Mjøndalen-keeper Idar Lysgård har fortsatt ikke holdt nullen for Åsane denne sesongen.

Etter 73 minutter glapp det bakover hos Mjøndalen da Mathias Moldskred på klønete vis satte ballen i eget mål. Seieren glapp derfor for Mjøndalen i sin sjette kamp på rad.

Etter pause kokte det over ute på banen etter at Aaron Kiil Olsen ble utvist for å legge Cresswell i bakken på vei igjennom. På sidelinjen rant det over for KFUM-trener Jørgen Isnes som også fikk det røde kortet av hoveddommer.

KFUM hadde flere gode sjanser mot slutten av kampen, men fikk aldri inn utligningen. Dermed gikk de på sitt andre hjemmetap denne sesongen.

Etter 41 minutter ropte Bryne på straffespark etter et skudd fra Sondre Norheim som så ut til å treffe en Skeid-arm inne i feltet. Dommeren var derimot ikke enig med gjestene.

Noen minutter senere stanget likevel Arne Gunnes inn utligningen og lagene var like langt til pause. Skeid har ikke holdt nullen denne sesongen.

Bryne-spiller Daniel Hermansson snudde kampen etter 83 minutter og gjestene holdt ledelsen helt inn. Dermed økte jærbuene luka ned til lagene på nedrykksplass fra fire til sju poeng.

Etter 28 minutter røk nullen da Erik Grønner enkelt satte ballen i åpent mål etter et innlegg fra Kristoffer Nessø.

Tre minutter senere doblet Nessø ledelsen med et fantastisk skudd oppe i vinkelen. Før Grønner nok en gang kom på scoringslisten med sin andre nettkjenning for dagen.

Jónatan Ingi Jónsson la på til 4-0 for Sogndal i sluttminuttene.

Etter 88 minutter stanget Per-Magnus Steiring ballen i mål, men linjedommeren vinket av for offside.

Det var det nærmeste lagene kom. Dermed delte Fredrikstad og Kongsvinger poengene.

KFUM lå på 5.-plass før kveldens kamper i 1. divisjon, mens Start lå på 9.-plass. På Ekeberg var det gjestene fra Sørlandet som gikk opp i ledelsen i førsteomgang. Mathias Grundetjern scoret på et hjørnespark fra Cameron Cresswell.

Jakob Napoleon Romsaas ga Skeid en tidlig ledelse på hjemmebane mot Bryne. Det var 18-åringens femte scoring for sesong i 1. divisjon.

Etter 13 kamper i 1. divisjon hadde Grorud fortsatt til gode å vinne en seriekamp. Sogndal hadde to kamper uten seier mot Fredrikstad og KFUM, men var tilbake på seierssporet mot Grorud.

Fredrikstad hadde scoret kun tre mål på de fire siste kampene i 1. divisjon og skulle opp mot nyopprykkede Kongsvinger på bortebane. Vertene var ubeseiret på sine siste fire kamper og gjorde det vanskelig for gjestene.

(©NTB)

Flere nyheter: