reklame for Sheiken Bowling
Menu
Dagen da fotballsesongen for menn skulle vært sparket i gang var det i stedet TV-overført Fifa20-spill mellom elitespillere i «eSerien Hjemmebane». Her fra oppgjøret mellom Stabæk og Mjøndalen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Mjøndalen-målfest da fotballsesongen startet med Fifa20

Med Mathias Fredriksen ved håndkontrollen og Christian Gauseth som aktiv coach vant Mjøndalen 5-3 over Stabæk i første eliteserieduell i «eSerien Hjemmebane».

Av NTB | 04.04.2020 20:18:13

Sport: Lørdag skulle den norske fotballsesongen for menn vært sparket i gang. Koronaviruset gjorde at Fifa20-kamper mellom toppspillere måtte duge som erstatning.

Fredriksen kjørte over Ola Brynhildsen og vant 4-1 blant annet med et mål av Christian Gauseth, til stor glede for sidemannen.

– Jeg dro meg forbi en mann og banket den opp i vinkelen som jeg pleier. Det er godt å se at spillutviklerne får med seg detaljene, sa Gauseth.

Hugo Vetlesen, som ble satt ut av Stabæk-laget da Brynhildsen spilte, vant sin del av kampen 2-1 (etter å ha tatt igjen og vraket Brynhildsen), men det holdt ikke til å hente igjen Mjøndalen-ledelsen.

– Det er jeg som tar ut laget og setter opp formasjonen, men jeg kan ikke ta all ære. Mathias har forberedt seg godt og utførte det eksemplarisk. Det er en glede og ære å ha sånne spillere i stallen, sa Gauseth.

– Men det Stabæk viste var altfor svakt. I Mjøndalen har vi treninger med høyere nivå.

Tidligere ble det uavgjort 2-2 mellom 1.-divisjonslagene Ranheim og HamKam i den første av fire TV-overførte kamper. Hamarlagets Markus Solbakken vant 2-1 over Sondre Sørløkk, men tapte 0-1 for Magnus Blakstad. Dermed ble det uavgjort til sammen.

Ranheim-duoen spilte med egen klubb, mens Solbakken valgte først Paris Saint-Germain, så Tottenham. Med mål av Angel Di Maria og Kylian Mbappé tok han to måls ledelse mot Sørløkk, som reduserte ved Mushaga Bakenga. Blakstad overtok kontrollen, og han manipulerte den så godt at Michael Karlsen vendte av en Tottenham-stopper og knallet ballen i mål til oppgjørets eneste scoring.

– Det spørs om han greier det i virkeligheten. Han har jo ikke like god fart som i Fifa-spillet, sa Blakstad om klubbkameraten.

Senere blir det ytterligere to eliteserieoppgjør: Brann mot Viking og Rosenborg mot Vålerenga.

(©NTB)

Flere nyheter: