Menu
Ole Amund Sveen scoret to mål da Mjøndalen slo Sogndal 3-2 i kvalikfinalen mandag. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Mjøndalen berget plassen etter kvalikdrama: – Du føler deg jo som Supermann

Markus Nakkim ble matchvinner sju minutter på overtid da Mjøndalen slo Sogndal 3-2 i kvalifiseringsfinalen om plass i neste års eliteserie i fotball mandag.

Av NTB | 28.12.2020 19:53:34

Sport: Kampen i Oslo ble en berg-og-dalbane for de involverte. Mjøndalen ledet, før Sogndal snudde kampen. Deretter kom Mjøndalen igjen tilbake.

– Du føler deg jo som Supermann som har reddet hele verden, sa matchvinner Nakkim til Eurosport etter kampen.

– Det blir nyttårsfeiring nå, for å si det sånn, tilføyde han.

Mjøndalen-trener Vegard Hansen var lettet og lykkelig etter dramaet.

– Mjøndalen har en tendens til å klare det når det virkelig gjelder, og det klarte vi i dag og, sa han.

Med 13 minutter igjen av ordinær tid felte Markus Nakkim Sogndal-innbytter Akor Adams, og dommeren pekte på krittmerket. Mjøndalen-keeper Sosha Makani fikk en hanske på ballen, men klarte ikke å hindre utligningen.

Minuttet senere var Sogndal igjen på full fart mot Mjøndalen-buret. Tomas Kristoffersen vartet opp med en suser fra hjørnet av 16-meteren og sørget for 2-1 til Eirik Bakkes menn.

Like før slutt raget Ole Amund Sveen høyest etter en Mjøndalen-dødball og skapte balanse i kampen igjen med pannebrasken.

Da opprykksfinalen var langt inn i tillagt tid headet Nakkim via en Sogndal-spiller og i mål, og sørget for at Mjøndalen fikk fornyet kontrakt i Eliteserien.

Minuttet senere lå ballen i nettet på andre siden av banen. Martin Rønning Ovenstads frispark fant landet på hodet til Sveen foran boksen, og ballen trillet hele veien ned i venstre hjørne av målet.

Sogndal fortsatte å presse på og fikk nesten belønning for strevet etter kvarteret spilt. Tomas Totland slo ballen inn i feltet, og Makani klarte ikke annet enn å forlenge innlegget. På bakre stolpe kom Eid skliende inn mot mål, men ballen traff metallet.

Etter 23 minutter fikk Mjøndalen en gratissjanse til å doble ledelsen. Sveen fikk ballen på 20 meter og prøvde å lobbe inn 2-0, men Renze Fij fikk slått ballen til corner.

Sogndal ga seg ikke og sendte bølge på bølge mot bruntrøyene utover i omgangen.

Med 13 minutter igjen av ordinær tid fikk Eirik Bakkes menn endelig betalt for det høye presset. Nakkim var for sent ute og lagde straffespark med en takling på Sogndal-innbytter Adams utenfor boksen. 20-åringen Adams var iskald fra 11 meter og klarte å overliste Makani.

Bare minuttet senere lå ballen enda en gang i nettmaskene for Sogndal. Da var det en ny innbytter som tok ansvar. Tomas Kristoffersen fyrte av en suser fra langt hold, og Makani klarte ikke å hive seg ned raskt nok for å stopp kunstscoringen.

Sju minutter på overtid var det igjen en dødball som måtte til for Mjøndalen før ballen lå i nettmaskene. Denne gangen var det Nakkim som fikk hårtustene på ballen, og via en Sogndal-spiller lå ballen i mål.

– Vi setter oss selv litt i dritten når vi blir liggende så lavt og prøver å ri inn en ledelse, men når det gjelder, så bretter vi opp ermene og er der vi skal, sa Nakkim.

Dermed kunne Vegard Hansen og Mjøndalen juble for fornyet kontrakt i Eliteserien.

Mjøndalen var piggest i åpningsminuttene og tok ledelsen ved Ole Amund Sveen tidlig i 1. omgang. Utover i 2. omgang tok Sogndal over dirigentpinnen og sendte bølge på bølge mot bruntrøyene.

Sogndal fyrte av kampens første skuddmulighet tidlig i mandagens oppgjøret ved Daniel Eid, men 22-åringen klarte ikke å presse kula inn under stengene til Sosha Makani.

I andre omgang føk Sogndal ut av startblokkene og var nære ved å sette inn utligningen allerede etter to minutter. Eirik Lereng kom stormende inn i boksen og dundret til, men ballen snek seg igjen utenfor buret til Makani.

Da det så ut til at Sogndal skulle ta eliteserieplassen fra Mjøndalen, slo Mjøndalen knallhardt tilbake. Sveen raget høyest etter et akrobatisk legg fra Sondre Solholm Johansen, og satte inn 2–2 med pannebrasken.

(©NTB)

Flere nyheter: