Menu
Maren Mjelde takkes av Martin Sjögren idet hun byttes ut ti minutter før slutt i EM-åpningskampen mot Nord-Irland. Foto: Terje Pedersen / NTB

Mjelde fornøyd med mesterskapscomeback – klar for å spille full tid

Landslagskaptein Maren Mjelde spilte 80 minutter av åpningskampen i fotball-EM. Hun ville gjerne spilt kampen ut.

Av NTB | 08.07.2022 01:16:11

Sport: – Jeg synes det gikk bra. Jeg kunne ha spilt mer, og kroppen responderer veldig bra igjen. Jeg er kjempefornøyd, sa hun til NTB etterpå.

Hun er restituert etter skaden som satte henne utenfor i lang tid, men spilletid har vært mangelvare siden hun ble frisk igjen. Etter å ha spilt 71 og 74 minutter i de to siste oppkjøringskampene ble det 80 torsdag.

Hun synes det er greit at Martin Sjögren og støtteapparatet passer på henne.

– De er veldig flinke til det. Det er bra at de tar hensyn, og det blir jo noen minutter flere for hver kamp, sa hun.

– Det var kjempebra, med 4-1-seier, fine mål og godt spill. Det var fint å få tidlige scoringer. Nord-Irland er flinke til å forsvare seg, og jo mer tid et slikt lag holder nullen, desto mer selvtillit får de. Det fikk de ikke i dag, sa hun.

– Det var godt å komme inn til pause med 3-0. Så er det ting å ta tak i og ting vi kan forbedre, men alt i alt skal vi være fornøyd med en sånn åpningskamp.

– Det blir tøft. England er et godt lag, og nå har de fått unnagjort åpningskampen sin så de kan slippe ned skuldrene litt. Men det kan vi også. Det blir en tøff match, men vi har noen dager til å forberede oss, så det skal bli bra.

Hun er fornøyd også med utfallet av kampen.

Hun vet at England, som venter mandag, er en motstander av helt annet kaliber.

(©NTB)