Menu
Maren Mjelde og landslagssjef Hege Riise i intervjusonen etter Norges 2-0-seier over Nederland. Foto: Lise Åserud / NTB

Mjelde: – Føler at vi fikk vist oss fram

Maren Mjelde var en fornøyd lagkaptein etter at Norges kvinnelandslag svarte kritikerne og vant 2-0 over Nederland på bortebane.

Av NTB | 11.10.2022 23:20:59

Sport: – Det er alltid gøy å vinne fotballkamper, og spesielt etter å ha spilt en dårlig kamp som vi gjorde fredag. Vi brukte noen dager på å samle oss, hadde en god inngang mot denne kampen og gjennomførte den akkurat som vi ønsket. Så er det veldig fint at det sto 2-0 til slutt, sa hun til NTB.

Mange, både i Norge og Nederland, hadde snakket om at det kunne bli stygge sifre for det norske laget, som i fjor tapte 0-7 i Nederland.

– Vi så på storskjermen før kampen at folk tippet det skulle bli minst 4-0. Vi hadde lyst til å vise oss fram, og jeg føler at vi gjorde det i dag. Hele laget sto fram. Alle gjorde en bra kamp og blødde for drakten. Det var kult å se, sa hun.

At Nederland tidlig måtte gi opp forsøket på å spille 3-5-2 vitner om at Norge var en vrien motstander.

– Jeg synes vi traff veldig bra. De fikk det ikke til og måtte endre ganske tidlig. Jeg synes vi fikk kampen inn i vårt spor. De hadde mye ball, men skapte ikke så mange farligheter, sa Mjelde.

– Det er jo en forsvarers arbeid når jeg ser keeper går ut i felt. Da er det inn på strek og gjøre meg så stor som jeg kan på lovlig vis. Heldigvis skjøt hun ganske rett på meg, og så lå Aurora på bakken og kunne ta imot, sa lagkapteinen til NTB.

Mikalsen satte pris på hjelpen.

– Det var skikkelig bra. Når man går ut i felt og det blir klabb og babb, er det lett å begynne med «ballwatching». Det viser bare hvor mye erfaring Maren har, at hun tenker «shit, her må jeg ned og forsvare linja», sa keeperen til NTB.

– Det klarte hun med glans, og i tillegg greide hun å få ballen til meg.

– Det var en reaksjonsredning, som er en av mine styrker. Og så er det en grunn til at de sier stanga er keepers beste venn. Det var den i dag, sa Mikalsen, som slo ballen i stolpen og ut.

Ellers stengte Norge godt igjen for hjemmelaget i Den Haag.

– Vi fulgte kampplanen bra i alle ledd, helt fra Soph på topp til Engen i midtbanen. Alle i hvert ledd la ned skikkelig, skikkelig innsats, og det gjenspeilet seg i prestasjonen og resultatet, sa Mikalsen.

Noen sjanser kom Nederland til. På en av dem svarte keeper Aurora Mikalsen med en kjemperedning på den neste sto Mjelde på streken og avverget.

Mikalsen sto for en av kampens prestasjoner med sin redning da Damaris Egurrola nikket på et hjørnespark.

(©NTB)