Menu
Politiet letter etter spor etter at to politifolk ble skutt og drept i morgentimene mandag. Foto: Michael Probst / AP / NTB

Mistenkt mann pågrepet etter at to politifolk ble skutt og drept i Tyskland

To politibetjenter ble mandag skutt og drept i forbindelse med en trafikkontroll nordvest for byen Kaiserslautern i Tyskland. Én mistenkt er pågrepet.

Av NTB | 31.01.2022 18:05:20

kriminalitet og rettsvesen: Det er en 38 år gammel mann fra den sørvestlige delstaten Saarland som er mistenkt etter skytingen.

Rundt tolv timer etter hendelsen meldte politiet at de ikke visste hvor mannen oppholdt seg, men bekreftet å ha pågrepet en person ikke lang tid etter.

Ifølge politiet er den mistenkte og den arresterte samme person.

– Avhør av den mistenkte vil få fram om det er andre gjerningspersoner, sier en talsperson for politiet.

Tysklands innenriksminister Nancy Faeser sier drapene minner om en ren henrettelse.

– Uansett hva motivet bak denne forbrytelsen måtte være, denne handlingen framstår som en henrettelse, og den viser at politifolk risikerer livet hver eneste dag for å sørge for vår sikkerhet, sier hun.

Før de dødelige skuddene falt i 4.20-tiden mandag morgen, varslet de to politifolkene om at de hadde stanset en bil med et dødt dyr, tilsynelatende felt av jegere. De rakk også å varsle om at de ble beskutt.

– De skyter, lød den desperate meldingen.

Skytingen fant sted under en rutinekontroll mellom Mayweilerhof og Ulmet i Kusel-distriktet. Ofrene var en 24 år gammel politikvinne og en 29 år gammel politimann. Da forsterkninger kom til stedet, var det for seint å redde dem, ifølge Tagesschau.

– Mine tanker går til familiene, til venner og kollegaer av ofrene. Vi skal gjøre alt vi kan for å pågripe de ansvarlige, sier Faeser.

(©NTB)

Flere nyheter: