reklame for Utvik Autoservice
Menu
Julie Teige testar sjåfør. Bak Synnøve Sørvik. (Bømlo kommune)

Mistenkt for brudd på karantene

Personen som fikk påvist Covid-19-smitte på Bømlo lørdag ser ikke ut til å ha overholdt karantenebestemmelsene ved innreise.

Av Egil M Solberg | 25.11.2020 15:15:22

Koronapandemi: Vedkommende skal ha besøkt et treningssenteret Sky Fitness ved Svortland og på den måten utsatt andre for smitte.

Situasjonen er uavklart, opplyser kommunen som nå jobbe med smittesporing.

– Personen som fikk påvist Covid 19-smitte lørdag 21. november syner seg å ikke ha overholdt gjeldende karanteneregler ved innreise. Vi følger opp situasjonen nøye, men innfører ikke nye tiltak foreløpig, sier kommunedirektør Kjetil Aga Gjøsæter i Bømlo kommune.

Før melding om smitte ble kjent, var vedkommende på treningssenteret Sky Fitness. Besøket skjedde fredag i tidsrommet 17.30-19.00.

Smittesporingsteamet i Bømlo kommune arbeider med å kartlegge og kontakte alle som var på treningssenteret i det aktuelle tidsrom og eventuelle andre nærkontakter.

– Disse vil bli innkalt til testing, sier kommunedirektøren.

Dersom du mistenker at du kan være nærkontakt, bør du sette deg selv i karantene. Dersom du ikke blir kontaktet i løpet av dagen i dag, kontakter du Bømlo koronatelefon på 53 42 30 01 i morgen for testing.

– Vi ber nå alle om å ha en lav terskel for å holde seg hjemme selv ved milde symptom, og om at alle som får symptomer kommer for å teste seg, opplyser smittevernlege Kjersti Follesø.

Bømlo kommune innfører ikke nye tiltak foreløpig.

– Men vi følger situasjonen nøye, seier kommunedirektør Aga Gjøsæter.

Flere nyheter: