Menu
Brannbil
Arkivbilde: Privat / Tipser

Mistenkt for å starte branner på Stord

En ung mann har status som mistenkt etter at to branner startet i samme nabolag på Stord i går kveld. Mannen ble pågrepet i natt og satt onsdag morgen i varetekt.

Av Egil M Solberg | 15.01.2020 07:43:31

Brannstifter: Det var ved 21-tiden tirsdag kveld at den første brannen ble meldt. Like etter kom det melding om nok en brann i det samme området.

— Vi hadde kontroll på brannene i 22-tida, og var ferdig på stedet i 23-tiden, men vi hadde også et par mann i området frem til 23.30, sier innsatsleder Jan Tore Brückner til Sunnhordland.

Stord lensmannskontor har hatt vakter på stedet utover natten og de har foretatt avhør og tatt imot tips. Dette har ført til at politiet nå har en mistenkt i saken.

— Vi har ikke arrestert noen, men har pekt ut en person som har status som mistenkt i saken, noe mer om vedkommende ønsker vi ikke å si på nåværende tidspunkt, seier jourhavende jurist Per Terje Brundtland i Sør-Vest Politidistrikt til avisa.

Saken er under etterforskning og politiet ber om tips på telefon 51 89 90 00.

— Vi jobber nå bredt for å prøva å finne ut hva som har skjedd. Blant annet ved å samle inn mulige vitneobservasjoner, seier Brundtland til avisa.

Flere nyheter: