reklame
Menu
Flere passasjerer fra hurtigruteskipet Midnatsol, som la til kai i Trondheim torsdag, blir koronatestet. Her var skipet i Bodø i 2008. Arkivfoto: Vidar Knai / SCANPIX.

Mistanke om koronasmitte på hurtigruteskipet Midnatsol

Helsepersonell sto klare på havna i Trondheim for å ta imot passasjerer fra hurtigruteskipet Midnatsol, som la til kai torsdag morgen.

Av NTB | 06.08.2020 12:32:55

Fritid: Pressevakt i Hurtigruten, Tarjei Kramviken, bekrefter overfor Adresseavisen at to passasjerer med sykdomssymptomer er blitt sendt i land. Kommunelege Tove Røsstad opplyser til Bergens Tidende at totalt fem personer i samme reisefølge ble satt i land i Trondheim før Midnatsol satte kursen mot Bergen.

– I samråd med smittevernoverlegen i Trondheim har vi sendt i land to passasjerer fra MS Midnatsol som har sykdomssymptomer. De to har vært i isolasjon om bord. De blir nå håndtert med alle forholdsregler og vil bli testet for covid-19, skriver Kramviken i en epost.

– Alle har ikke bodd sammen. To av dem har suspekte symptomer og blir derfor behandlet som smittet før vi får prøvesvar, sier Røsstad til Adressa.

I tillegg er to andre personer også i karantene på skipet. En av disse har symptomer på korona, mens den andre har vært i nær kontakt med vedkommende.

Skipet seiler til vanlig mellom Bergen og Kirkenes fra mai til september. Det kommer til Bergen sannsynligvis fredag ettermiddag, ved slutten av en slik seilas.

– Skipets øvrige passasjerer ble orientert om symptomtilfellene av skipets kaptein, opplyser Trondheim kommune i en pressemelding.

De fem tilhører samme familie, ifølge kommuneoverlegen. De sitter inntil videre isolert på et hotell i Trondheim.

MS Midnatsol seilte videre torsdag etter rådføring med Folkehelseinstituttet.

(©NTB)

Flere nyheter: