Menu
Det har allerede vært mistanke om koronasmitte på Haugalandet. Arkivbilde: E. Solberg / Radio Haugaland

Mistanke om koronasmitte på Haugalandet

Det har allerede vært mistanke om koronasmitte på Haugalandet.

Av Egil M Solberg | 26.02.2020 07:53:03

Korona: Det har allerede vært mistanke om koronasmitte på Haugalandet. Det bekrefter smittevernlege Martin Eikrem i Karmøy kommune til Haugesunds avis.

Han opplyser imidlertid at det ikke er påvist koronavirus hos noen pasienter.

Nylig hadde smittevernleget et møte med ansatte på haugesund lufthavn for å gjennomgå rutinene når det er mistanke om at passasjerer er smittet, skriver avisa.

Norske helsemyndigheter har beredskap og er klar til å iverksette tiltak på Haugesund Lufthavn hvis det skulle bli nødvendig for å sjekke passasjerer for den raskt økende lungevirus-smitten Korona.

Det er Helsedepartement og Helsedirektoratet, med råd fra Nasjonalt folkehelseinstitutt, som utarbeider nasjonale føringer og iverksetter tiltak ved norske flyplasser og grenseoverganger.

Denne uken kom nyheten om at cirka 1000 turister holdes i karantene på Tenerife etter at det ble påvist smitte hos en italiener.

Flere nordmenn har bodd på det samme hotellet dagene før smitten ble oppdaget og mange haugalendinger har sittet værfast på flyplassen på øya de siste dagene, sammen med et stort antall turister fra andre nasjoner hvor smitten er påvist.

Flere nyheter: