Menu
Foto: Berit Roald / NTB

Misbrukte sin ett år gamle datter

En mann i 30-årene er idømt forvaring etter at han filmet misbruk av sin ett år gamle datter.

Av Egil M Solberg | 06.07.2021 19:02:56

Domstol: For ett år siden oppsøkte en mann en politistasjon i Sør-Vest politidistrikt. Han hadde fått tilsendt videoer fra en ukjent bruker på Snapchat, og videoene viste overgrep mot et lite barn.

Men hvem var mannen og hvor bodde han?

Operasjon Spiderweb i Sør-Vest politidistrikt ble umiddelbart kontaktet. Frykten var at en person i Norge gjennomførte overgrep og selv produserte videoene.

Under ett døgn etter at politiet fikk tilgang til overgrepsvideoene, var en mann pågrepet i et annet politidistrikt.

Nå er mannen i 30-årene dømt til seks års forvaring, med en minstetid på fire år, i tingretten. Han er også dømt til å betale 225.000 kroner i oppreisningserstatning til fornærmede, og han forbys også å kontakte sin datter for en periode på fem år.

Dommen beskriver hvor avgjørende bevissikring helt i oppstarten av etterforskningen var.

– Vi som har overgrep mot barn som arbeidsområde, har mange tunge dager på jobb. Det går nemlig ikke an å venne seg til å se bilder og videoer av det grusomme barn utsettes for. Det er likevel enkelt å motivere seg for jobben fordi arbeidet vi gjør kan ha så stor betydning for uskyldige barn. Det er dessverre mange overgrep vi ikke får avdekket, men denne jenta fikk vi heldigvis hjulpet, sier Oddgeir Høyekvam, leder av Operasjon Spiderweb på politiets Facebook-side.

Mannen har anket til lagmannsretten. Tiltalte har erkjent straffeskyld, og det er reaksjonsfastsettelsen forvaring det er anket over og som skal behandles til høsten.

Flere nyheter: