reklame for Sheiken Bowling
Menu
Joan Mir feirer etter at han sikret sin første VM-tittel i MotoGP-klassen. Foto: Alberto Saiz, AP / NTB

Mir ble verdensmester i MotoGP

En uke etter at han vant sin første VM-rundeseier i MotoGP kunne Joan Mir feire sin første VM-tittel i den gjeveste klassen i roadracing.

Av NTB | 15.11.2020 21:08:02

Sport: Den spanske 23-åringen har sikret sju pallplasseringer på 13 løp denne sesongen. Søndag kjørte han på sin Suzuki inn til 7.-plass i Valencias Grand Prix og sikret seg en uinntakelig ledelse med ett løp igjen å kjøre.

– Jeg kommer aldri til å glemme denne dagen. Drømmen min er blitt virkelig. Jeg trenger et par timer til å fordøye dette, sa han.

Franco Morbidelli hadde beste startposisjon og styrte inn til sin tredje seier for sesongen, men han er 29 poeng bak i sammendraget og kan ikke hente inn Mir.

– Jeg kan ikke tro at det er sant. Jeg er så sliten at jeg ikke orker å feire, og jeg finner ikke ord som strekker til, sa Mir, som er fjerde spanske MotoGP-verdensmester etter Alex Crivillé, Jorge Lorenzo og Marc Márquez. Det er også Suzukis første tittel på 20 år.

Tittelkampen var uvanlig åpen etter at den seksdoble mesteren Márquez fikk sesongen ødelagt av skade. Ni ulike førere har vunnet VM-løp, fem av dem for første gang i karrieren.

(©NTB)

Flere nyheter: