Menu
Innbyggere i Mamuju på Sulawesi i Indonesia undersøker skadene etter jordskjelvet fredag. Foto: Rudy Akdyaksyah / AP / NTB

Minst tre døde i jordskjelv i Indonesia

Minst tre personer er døde og 24 skadd i et sterkt og grunt jordskjelv på øya Sulawesi i Indonesia like etter midnatt lokal tid, opplyser landets myndigheter.

Av NTB | 15.01.2021 03:23:00

Ulykker og naturkatastrofer: Skjelvet hadde en styrke på 6,2, og episenteret var seks kilometer nordøst for byen Majene, som ligger vest på øya, melder nyhetsbyrået Reuters.

Over 60 hus, et helsesenter og en militær bygning ble ødelagt i byen Mamuju og flere jordras stenger veien mellom Mamuju og Majene. Et hotell er blant bygningene som har kollapset, opplyser myndighetene. I tillegg har guvernørens kontor store skader.

Indonesiske myndigheter sier de fortsatt jobber med å få oversikt over skadene.Tusenvis av innbyggere flyktet fra hjemmene sine midt på natta og har søkt midlertidig tilflukt.

I en video publisert av landets etat for katastrofehåndtering, roper en liten jente om hjelp og sier at moren er i live men ikke i stand til å bevege seg. Redningsmannskapene på stedet forsøker å hjelpe, og sier i videoen at det trengs gravemaskin for å hjelpe dem ut.

En annen video viser ødelagte broer og sammenraste bygninger, og TV-stasjoner melder om at deler av et sykehus er ødelagt og pasienter flyttet til telt utenfor.

Skjelvet hadde en dybde på 18 kilometer under bakken, ifølge det amerikanske jordskjelvinstituttet USGS.

(©NTB)

Flere nyheter: