reklame
Menu
Gjerningsmannen ble innhentet av politiet på en bensinstasjon i Enfield utenfor Halifax i provinsen Nova Scotia søndag. Foto: Tim Krochak / The Canadian Press via AP / NTB scanpix

Minst ti personer drept i skytedrama i Nova Scotia

Minst ti personer ble drept i det langvarige skytedramaet i Nova Scotia i Canada. Politiet advarer om at det kan være flere døde.

Av NTB | 20.04.2020 00:02:24

Kriminalitet og rettsvesen: En politibetjent er blant de drepte og en annen ble såret.

Gjerningsmannen, som er identifisert som Gabriel Wortman (51), er også død, opplyser politiet.

– Vi tror det er én person som er ansvarlig for alle drapene, og at han alene kjørte rundt i den nordlige delen av provinsen og utførte det som ser ut som flere drap, opplyser politiinspektør Chris Leather i det canadiske ridende politiet (RCMP).

Politiet har så langt ikke sagt noe om motivet for skytingen.

Hendelsen startet i en liten by kalt Portapique lørdag kveld da politiet fikk melding om en bevæpnet mann. De ga innbyggerne beskjed om å låse hjemmene og søke tilflukt i kjellere. Det ble også meldt om at flere bygninger brant, men politiet har ikke bekreftet opplysningene.

Det ble tidligere søndag meldt at mannen var kledd ut som en politimann og kjørte rundt og skjøt mot folk. Politiet sa at bilen lignet en politibil og mannen hadde på seg en politiuniform, men senere opplyste de at de antok han kjørte en Chevrolet SUV. De meldte at den mistenkte ikke var ansatt i politiet.

Gjerningsmannen ble innhentet av politiet på en bensinstasjon i Enfield utenfor Halifax i provinsen Nova Scotia søndag.

– Dette er en av de mest meningsløse voldshendelsene i vår provins sin historie, sier delstatsminister Stephen McNeil i Nova Scotia.

Den døde politibetjenten er identifisert som Heidi Stevenson. Tobarnsmoren hadde 23 års erfaring i politiet.

Flere nyheter: