Menu
Foto: Privat / Lise Henriksen

Minst sju postkasser er sprengt i filler

I Valevåg er minst sju postkasser sprengt ved bruk av fyrverkeri. Flere beboere er oppgitt hærverket i bygda.

Av Daniel DeNiazi | 02.01.2020 18:22:31

SVEIO: Lise Henriksen fra Valevåg er bare en av de som har fått sin postkasse sprengt i filler natt til nyttårsaften. Da samboeren var på vei til butikken, la han merke til at postkassen lå på bakken med et utbrent rakett inni.

– Hærverket ble oppdaget da mannen skulle en tur på butikken på formiddagen på nyttårsaften, forteller en frustrert Henriksen til Radio Haugaland.

Hun forteller videre at hun og samboeren hørte smellet og en bil som kjørte i høy hastighet fra stedet natt til nyttårsaften, men tenkte ikke noe på det før neste dag.

– Vi hørte smellet og bilen som kjørte avgårde på natten mellom klokken 01 og 01.30, men vi hadde jo ingen anelse på at det faktisk var vår egen postkasse som var blåst opp på det tidspunktet.

Henriksen mener folk må slutte å assosiere slike hendelser med rampestreker når det går mot å vandalisere andre sine eiendeler.

– De har jo tross alt ødelagt sju postkasser i Valestrand. Deriblant noen som faktisk var fint utsmykket. Her har de jo kjørt rundt med mål om å ødelegge for andre.

På Haraldsplassen ved Bømlafjordtunnelen er et søppelspann også utsatt for hærverk med fyrverkeri.

På Haraldsplassen har et søppelspann blitt utsatt for hærverk ved bruk av fyrverkeri. Foto: Privat

Flere nyheter: