reklame for smiaa
Menu
Teis Qvale
Teis Qvale er smittevernlege i Haugesund kommune. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Minst seks nye smittet med Covid-19

I Sveio er det søndag bekreftet ytterligere fem positive tester søndag. I Haugesund er det også bekreftet et nytt tilfelle. Dermed er i alt 26 personer bekreftet smittet. Én person er på sykehus.

Av Egil M Solberg | 02.08.2020 16:52:09

Koronapandemi: Dermed er i alt 10 nye smittede bekreftet i Haugesund de siste dagene.

I nabokommunen Sveio bekrefter ordføreren ytterligere fem positive tester søndag.

Smittetilfellene som nå legges frem er knyttet til et Haugesund-par som var på utenlandsreise tidligere i juli.

Etter at ekteparet kom hjem fra utenlandsreise og fikk påvist covid-19 den 26. juli, ble syv andre i husstanden smittet i tillegg til to personer utenfor husstanden, ble det bekreftet 30. juli.

Nå har ytterligere én person fått påvist viruset i Haugesund. Personen er ett av husstandens fem barn som i utgangspunktet ikke ville teste seg da vedkommende skal ha vært symptomfri, skriver VG.

– Det var en forventet positiv test. Det hadde vært rart om ikke den var positiv, sier smittevernlege i Haugesund kommune Teis Qvale, til avisa.

Smitteutbrudd i Haugesund spredt til minst to andre kommuner

Det har vært stor pågang for å få seg testet de siste dagene.

– Det er større pågang av folk som ønsker å ta en test. Det er et avgrenset miljø, så det er folk som kjenner til disse personene som ønsker å bli testet, sier Qvale til VG.

Qvale mener imidlertid at de har god kontroll på smittesporingen.

– Jeg vet at det har vært smitte til nabokommunen Sveio. Det skal være én innlagt fra Sveio på sykehuset i Haugesund, sier Qvale til avisa og legger til at de smittede i kommunen generelt har milde symptomer.

Flere nyheter: