reklame for Sheiken Bowling
Menu
Hus og skur ødelagt i Yazoo County i Mississippi søndag der tornadoer og storm har røsket opp bygninger og trær i Louisiana og Mississippi på vei videre mot Tennessee og Alabama. Foto: Mike Evans / WLBT-TV / AP / NTB scanpix

Minst seks døde og rundt 300 hus ødelagt av tornadoer i Mississippi

Et kraftig uvær feier gjennom sørstatene i USA søndag. Minst seks personer er døde, og 300 hus har fått katastrofale ødeleggelser i Mississippi og Louisiana.

Av NTB | 13.04.2020 03:47:17

Ulykker og naturkatastrofer: Det er flere tornadoer som herjer særlig sør i Mississippi, der de seks dødsfallene er registrert, og nord i Louisiana. I tillegg til at rundt 300 hus og bygg har fått materielle ødeleggelser er det meldt om flere tusen strømbrudd.

Alle de seks dødsfallene som hittil er meldt, skal ha skjedd i Mississippi søndag, der amerikanske medier melder at tornadoen har forårsaket katastrofale ødeleggelser.

Ifølge Mississippis kriseberedskapsenhet (MSEMA) mistet én person livet i Walthall County, to i Lawrence County og tre i Jefferson Davis County, alle ligger sør i delstaten, mot grensa til Louisiana.

Allerede før tornadoene meldte sin ankomst ble det gjort klart fra offisielt holdt at å søke tilflukt fra uværet har vært prioritet foran å holde avstand av smittehensyn. Man kan med andre ord ikke avvise noen som forsøker å søke tilflukt, og si man ikke kan være mange på ett sted i uværet på grunn av smittefare.

– Hvis du søker tilflukt i et offentlig lokale, dekk til nese og munn med maske, bandana eller skjerf, lyder oppfordringen fra Mississippis kriseberedskapsenhet.

Ifølge CNN er mer enn 95 millioner innbyggere i nesten 20 delstater innenfor sonen som kan merke det kraftige uværet søndag og mandag, inkludert styrtregn, hagl på størrelse med tennisballer og tornadoer.

The Storm Prediction Center melder at det vil følge alvorlige tordenbyger natta gjennom, med nye tornadoer. Store, ødeleggende hagl og vind må påregnes i Mississippi og nabodelstatene Alabama og Georgia.

(©NTB)

Flere nyheter: