Menu
Casper Ruud i aksjon mot Holger Rune i Paris. Foto: Michel Euler / AP / NTB

Minst fire sett i Ruuds kvartfinale – Rune slo tilbake

Casper Ruud feide danske Holger Rune av grusen i første sett i Roland-Garros-kvartfinalen i tennis, men måtte tåle to brudd og tap i det andre.

Av NTB | 01.06.2022 23:01:17

Sport: Dermed står det 1-1 i den skandinaviske duellen på rødgrusen i Paris. Et semifinaleoppgjør mot Marin Cilic står på spill i kveldskampen.

18-åringen Rune skapte tennissensasjon da han slo ut verdensfirer Stefanos Tsitsipas i åttedelsfinalen, men noe nytt sjokk ble det ikke umiddelbart i kvartfinalen.

Ruud vant det første gamet raskt og brøt også Rune på første forsøk i et langt annetgame. Deretter fortsatte nordmannen å spille meget solid, og det sto 5-0 før Rune omsider klarte å serve inn et poeng.

Ruud tok imidlertid vare på egen serve og fjernet spenningen i settet med effektivt spill til 6-1.

Ruud brøt Rune til 3-2 i annet sett, og det så ut til å gå mot ny settseier for nordmannen, men dansken brøt tilbake på direkten. Senere holdt spillerne egen serve fram til Rune brøt effektivt i avgjørende game og vant settet 6-4.

I Grand Slam-turneringer må herrespillerne vinne tre sett for å avgjøre en kamp. Det betyr at Ruud trenger to settseirer til for å slå dansken.

(©NTB)