Menu
Røyk i lufta og opprørere i gangene. Det var scenene som utspilte seg i kongressbygningen i Washington onsdag. Foto: Manuel Balce Ceneta/AP/NTB

Minst fire døde i opprøret i Washington

Politiet i Washington varsler at minst fire personer mistet livet i opprøret i Washington onsdag. Kvinnen som ble skutt og drept var en veteran i luftforsvaret.

Av NTB | 07.01.2021 07:46:16

Krig og konflikter: Blant de fire som er bekreftet døde er en kvinne som ble skutt inne i kongressbygningen da den var beleiret. I tillegg har tre personer mistet livet i det politiet kaller «medisinske nødhendelser».

Ifølge politiet ble det brukt tåregass fra deres side inne i kongressbygningen, mens opprørerne tok i bruk et kjemisk stoff mot politifolkene.

Kvinnen som ble skutt av politiet, forsøkte å ta seg gjennom en barrikadert dør da politiet åpnet ild mot henne. Hun var ifølge AFP en veteran i luftforsvaret og en mangeårig Trump-tilhenger.

Politiet opplyser også at det ble funnet to rørbomber utenfor hovedkvarterene til Republikanerne og Demokratene. I tillegg ble det funnet en såkalt molotovcocktail ved kongressbygningen.

(©NTB)

Flere nyheter: