Menu
Slektninger sørger ved kisten til en ukrainsk oberst som ble drept da en russisk granat landet i stillingen hans i Zjytomyr. Foto: Natacha Pisarenko / AP / NTB

– Minst fem russiske angrep i Donbas slått tilbake

Ukrainas generalstab sier at minst fem russiske angrep i Donetsk og Luhansk er slått tilbake de siste 24 timene, melder CNN.

Av NTB | 03.06.2022 12:16:20

Kriminalitet og rettsvesen: Generalstaben sier at russiske styrker «forsøkte seg på kamper og offensiver ved hjelp av forskjellige enheter og sabotasje- og rekognoseringsgrupper i to områder rundt Donetsk, men mislyktes og trakk seg tilbake til tidligere stillinger».

Noen av enhetene i styrken fikk store tap av minst 50 prosent av personalet, våpnene og utstyret i området rundt Popasna, fem mil sørvest for Sievjerodonetsk, ifølge CNN.

Talsmannen for generalstaben sier at russerne også mislyktes i to angrep ved Slavjansk vest for Sievjerodonetsk og flere operasjoner i Bakhmut-området.

Ikke desto mindre fortsetter de russiske artilleriangrepene langs hele fronten i Øst-Ukraina. Men talsmannen mener at de russiske styrkene er demoralisert fordi det drøyer med utskifting av personell.

I en annen ukrainsk oppdatering heter det at russiske styrker angrep på 28 forskjellige steder i Donetsk og Luhansk det siste døgnet, og at sju mennesker var drept og åtte andre såret. 80 bygg, inkludert fabrikker, ble ødelagt.