reklame
Menu
Minst en person og en gjerningsperson er drept og femten såret i angrepene i østerrikske hovedstaden mandag kveld, opplyser myndighetene. Foto: Ronald Zak / AP / NTB

Minst en gjerningsperson på frifot etter angrepene i Wien

Politiet jakter på minst en gjerningsperson etter angrepene i Wien mandag kveld, opplyser Østerrikes innenriksminister. Han bekrefter at flere ble drept.

Av NTB | 03.11.2020 01:53:11

Kriminalitet og rettsvesen: Innenriksminister Karl Nehammer sa på en pressekonferanse natt til tirsdag at minst en av angriperne fortsatt er på frifot og at flere ble drept i skytingen mandag kveld.

– Dette er den vanskeligste dagen Østerrike har opplevd på mange år, sa Nehammer, som oppfordret folk til å holde seg inne og borte fra sentrum. Han la til at barn ikke trenger å gå på skolen på tirsdag.

To sivile er drept i angrepene. Det andre offeret døde natt til tirsdag av skadene hun ble påført, bekrefter ordfører Michael Ludwig i Wien til rikskringkasteren ORF.

Innenriksministeren bekreftet også at en av angriperne er skutt og drept av politiet.

Det ble skutt ved seks ulike steder i sentrum av hovedstaden, opplyser politiet. En politibetjent er blant de sårede, og tilstanden hans skal være alvorlig.

Politifolk som ikke jakter på gjerningspersonene, ber folk om å forlate sentrum. Bevæpnede politifolk ba fotgjengere og syklister om å forlate sentrum. Biler som var på vei inn mot sentrum, ble bedt om å snu.

Minst en av de mistenkte gjerningspersonene er pågrepet, og politi og spesialstyrker jakter på minst en gjerningsperson.

Det ble først meldt at en av angriperne som ble skutt av politiet, bar en bombevest. Ordfører Michael Ludwig sier det trolig snakk om en falskt bombelte, men at det etterforskes.

Gjerningsmannen hadde et langt skytevåpen, en pistol og en machete, sier Ludwig til rikskringkasteren ORF. Politiet jobber fortsatte med å identifisere vedkommende.

ORF melder også at flere personer som var stengt inn på restauranter og barer siden angrepene startet, har fått vende hjem. Andre har fått tilbud om å overnatte gratis på hotell i byen.

Motivet for angrepet er ikke kjent. Minst ett av angrepene var i nærheten av en synagoge, men politiet kan ikke bekrefte om den var målet eller ikke.

Østerrike er i ferd med å innføre strengere koronarestriksjoner på grunn av stigende smittetall, og mandag var siste kveld restauranter og barer var åpne.

Politiet opplyser på Twitter at flere gjerningspersoner bevæpnet med gevær begynte å skyte i Seitenstettengasse, en liten gate i sentrum av Wien, ved 19-tiden mandag.

Statsminister Sebastian Kurz sier gjerningspersonene var tungt bevæpnet og profesjonelle i måten de utførte angrepene på.

Angrepet startet i en del av byen kjent for sitt uteliv, og ordfører i Wien Michael Ludwig sier til nyhetsbyrået APA at angriperne startet å skyte vilkårlig inne og utenfor barer. Han legger til at noen av angriperne skal ha båret eksplosiver.

(©NTB)

Flere nyheter: