Menu
Brannmannskaper står ved et av ofrene ved åstedet i Cetinje, rundt tre mil vest for Podgorica i Montenegro fredag. Foto: Risto Bozovic / AP / NTB

Minst elleve skutt og drept i Montenegro

En mann skjøt og drepte minst ti personer i byen Cetinje i Montenegro før han selv ble drept i en skuddveksling med politiet, ifølge politikilder.

Av NTB | 12.08.2022 20:50:58

Kriminalitet og rettsvesen: Den 34 år gamle gjerningsmannen såret seks andre mennesker da han åpnet ild i gatene i småbyen Cetinje fredag, opplyser politikilder til den statlige TV-kanalen RTCG.

Blant de sårede er en politimann.

Øyevitner sier ifølge TV-kanalen at gjerningsmannen skjøt mot tilfeldige personer som gikk i gatene, blant dem barn.

Skytingen fant sted i Medovina-nabolaget i Cetinje. Byen med rundt 15.000 innbyggere ligger 36 kilometer vest for det lille balkanlandets hovedstad Podgorica.

Fire av de sårede er brakt til sykehus i Cetinje, mens to andre er sendt til et sykehus i Podgorica med alvorlige skader, ifølge RTCG.

En politibetjent som ikke vil bli navngitt, bekrefter overfor nyhetsbyrået AFP at elleve mennesker ble drept og seks såret. Tallet omfatter den antatte gjerningsmannen.

Kanalen siterer politikilder som sier at angrepet skjedde etter en familiedisputt, men de oppgir ingen ytterligere detaljer. Montenegrinsk politi har foreløpig ikke kommet med noen offisiell uttalelse om angrepet, men åstedet er sperret av.

Montenegros statsminister Dritan Abazovic skriver på sin Telegram-kanal at det har vært «en tragedie uten sidestykke» i Cetinje. Han oppfordrer nasjonen til å sende sine «tanker til de uskyldige ofrenes familier, deres slektninger, venner og alle innbyggerne i Cetinje».

Flere nyheter: