Menu
Kamerun og Komorene møttes til åttedelsfinale i Afrikamesterskapet mandag. Foto: Themba Hadebe / AP / NTB

Minst åtte omkom utenfor fotballarena

Minst åtte personer døde da det oppsto kaos utenfor arenaen der Kamerun og Komorene møttes til åttedelsfinalen i Afrikamesterskapet i fotball mandag.

Av NTB | 25.01.2022 05:21:58

ulykker og naturkatastrofer: – Det er registrert åtte dødsfall, blant dem er to kvinner i trettiårene, fire menn i trettiårene, ett barn, og ett lik som er fraktet bort av familien, heter det i en foreløpig rapport fra helsedepartementet som nyhetsbyrået AFP har sett.

Om lag 50 personer ble skadet i trengselen. To av dem er påført flere skader, og ytterligere to har alvorlige hodeskader, opplyser departementet.

Guvernøren i det aktuelle området, Naseri Paul Biya, opplyste sent mandag kveld til nyhetsbyrået AP at antallet omkomne kunne være høyere.

Kaoset oppsto da en stor menneskemengde skal ha forsøkt å ta seg inn på fotballarenaen i Yaounde, der Kamerun skulle spille åttedelsfinale mot Komorene.

Ansatte ved Messassi-sykehuset i nærheten opplyser å ha mottatt minst 40 skadde personer etter episoden.

– For noen av de skadde er tilstanden livstruende. Vi må evakuere dem til et spesialsykehus, sier sykepleieren Olinga Prudence til AP.

Kamerun er vertskap for Afrikamesterskapet. Ifølge arrangøren skal 50.000 mennesker ha forsøkt å komme seg inn for å se oppgjøret mot Komorene. Arenaen har en kapasitet på 60.000, men som følge av koronarestriksjoner kan ikke mer enn 80 prosent av kapasiteten benyttes.

Kamerun vant kampen 2-1 og er klare for kvartfinale på hjemmebane, men seieren ble overskygget av dødsfallet og kaoset som oppsto på utsiden av stadionet.

Det er første gang på 50 år at Kamerun står som arrangør av Afrikamesterskapet. I lørdagens kvartfinale venter mesterskapsdebutant Gambia.

(©NTB)

Flere nyheter: