Menu
Hotellet i gamlebyen i Havanna fikk store skader i eksplosjonen. Foto: Ramon Espinosa / AP / NTB

Minst åtte omkom i eksplosjon på hotell på Cuba

Minst åtte omkom og rundt 30 ble skadd i en voldsom eksplosjon i et luksushotell i Havanna, opplyser landets presidentkontor.

Av NTB | 06.05.2022 20:00:48

Ulykker og naturkatastrofer: Meldingen om dødstallet er lagt ut i en Twitter-melding fra kontoret. De skriver at eksplosjonen sannsynligvis ble forårsaket av en gasslekkasje.

Det fem stjerners hotellet sentralt i den cubanske hovedstaden var under reparasjon, og det var derfor ikke gjester der, opplyser Havannas guvernør Reinaldo Garcia Zapata til kommunistpartiets avis Granma. Deler av bygningen er helt ødelagt, og redningsmannskaper har rykket ut for å lete i ruinene.

Avisen skriver at 13 er savnet.

Eksplosjonen inntraff klokka 11 fredag, lokal tid. Bilder fra stedet viser store ødeleggelser på bygningen, der flere vegger er blåst ut.

Ifølge det cubanske nyhetsnettstedet Cubadebate spekuleres det på om eksplosjonen kan ha skjedd i forbindelse med fylling av gass fra en bil.

Utenriksdepartementet i Norge jobber med å undersøke om noen nordmenn er berørt av hendelsen.

– Ambassaden i Havanna arbeider med å innhente mer informasjon om hendelsen og om norske reisende er rammet eller berørt, skriver pressetalsperson Ragnhild Håland Simenstad i en epost til VG.

(©NTB)

Flere nyheter: