Menu
Kolera er oppdaget i Haiti, over tre år etter at epidemien som tok livet av 10000 mennesker i landet tok slutt. Her en liten gutt som er smittet av viruset. Foto: Dieu Nalio Chery / AP / NTB

Minst åtte mennesker er døde av kolera i Haiti

Kolera er oppdaget i Haiti, over tre år etter epidemien som tok livet av 10.000 mennesker i landet.

Av NTB | 03.10.2022 00:30:48

Medisin og helse: Minst åtte mennesker har død av viruset, meldte myndighetene i landet søndag.

Et bekreftet tilfelle ble oppdaget i Port-au-Prince, mens det er flere mistenkte tilfeller i hovedstadens Cite Soleil-området, opplyste Haitis helsedepartement.

Departementet la til at det ble iverksatt tiltak for å begrense spredningen av viruset, inkludert etterforskning av andre mulige tilfeller, mens de ba om økte hygieneforholdsregler.

Koleraen ble sporet til en FN-leir der fredsbevarende soldater fra Nepal bodde. Epidemien brøt ut under gjenoppbyggingsarbeidet etter jordskjelvet i januar 2010, da over 200.000 mennesker omkom.

FN avviste først alle anklager og nektet å betale erstatning til ofrene. Det var først i 2016 at FN offisielt anerkjente sin rolle i å ha startet epidemien.

Det siste positive tilfellet før søndag ble oppdaget i 2019. I februar i år holdt helsedepartementet en seremoni for å markere den offisielle slutten på kolera i landet.

(©NTB)

Flere nyheter: