Menu
Jemenittiske houthier protesterer mot likvideringen av den iranske generalen Qasem Soleimani i Jemens hovedstad Sana tidligere i januar. Han var en viktig støttespiller for houthiene. Etter likvideringen har saudistøttede regjeringsstyrker trappet opp kampene mot opprørerne som siden 2014–2015 har kontrollert store områder av landet. Foto: Hani Mohammed / AP / NTB scanpix

Minst 70 soldater drept i angrep i Jemen

Et rakettangrep utført av Houthi-opprørere i Jemen har tatt livet av minst 70 soldater, opplyser militære kilder og helsepersonell.

Av NTB | 19.01.2020 08:39:51

Krig og konflikter: Angrepet rammet en moske inne i en militærbase i Marib-provinsen sentralt i landet under en kveldsbønn lørdag kveld, opplyser kilder i militæret til nyhetsbyrået AFP.

Minst 70 personer ble drept, opplyser en sykehuskilde.

Jemens internasjonalt anerkjente president, Abedrabbo Mansour Hadi, kaller angrepet for et feigt terrorangrep.

Angrepet ble gjennomført dagen etter at saudistøttede regjeringsstyrker iverksatte en stor militæroperasjon mot houthiene i Naham-regionen nord for hovedstaden Sana. Der fortsatte kampene søndag, og flere titalls militsmedlemmer er ifølge en ikke navngitt militærkilde drept.

Situasjonen i Jemen har de siste månedene vært roligere enn på lenge. Men de siste dagene har det skjedd en kraftig opptrapping. I de østlige forstedene til den houthikontrollerte hovedstaden Sana har saudistøttede regjeringsstyrker gjennomført kraftige bombardement mot houthienes stillinger. Minst 22 personer er drept i kampene.

(©NTB)

Flere nyheter: