Menu
Folk venter på toget i Kramatorsk, bildet er tatt 13. mars. Foto: Andrij Andrijenko / AP / NTB

Minst 30 drept i russisk angrep mot stasjonen i Kramatorsk, ifølge ukrainsk jernbaneselskap

Det statlige ukrainske jernbaneselskapet sier at minst 30 personer er drept i et russisk angrep mot stasjonen i Kramatorsk.

Av NTB | 08.04.2022 10:49:39

Politikk: Over 100 skal være såret i angrepet, ifølge jernbaneselskapet.

AFPs journalister som er på stedet har selv talt opp minst 20 døde personer. En redningsarbeider på stedet hevder det er snakk om minst 35 drepte.

Ifølge jernbaneselskapet var tusenvis av sivile på stasjonen da angrepet fant sted. De skulle evakueres til mer sikre steder i landet. Også guvernøren i Donetsk-regionen opplyser om det samme.

Jernbanestasjonen brukes av folk som forsøker å komme seg vekk fra området. Ukrainske myndigheter oppfordret tidligere i uken alle sivile til å evakuere de østlige delene av landet i påvente av en større russisk offensiv.

To raketter skal ha truffet stasjonen. Kramatorsk ligger i Donetsk-regionen.

Bilder og videoer i sosiale medier viser det som ser ut som døde sivile som ligger blant rester av bagasje. Disse bildene har ikke blitt verifisert.

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj skriver på meldingstjenesten Telegram at politi og redningsmannskaper er på stedet.

– Dette er et onde som ikke har noen grenser. (…) Og hvis det ikke blir straffet, vil det aldri stoppe, skriver han.

Harde kamper pågår mellom ukrainske og russiske styrker i Luhansk-regionen, ifølge regjeringen i Kyiv. Den russiske hæren sa i forrige uke at de vil konsentrere seg om å erobre de østlige regionene Luhansk og Donetsk.