Menu
Tyrkiskstøttede opprørere tok tilbake kontrollen over byen Saraqeb i Idlib torsdag. Noen timer senere ble en rekke tyrkiske soldater drept i et syrisk luftangrep. Foto: Ghaith Alsayed / AP / NTB scanpix

Minst 29 tyrkiske soldater drept i luftangrep i Idlib

Minst 29 tyrkiske soldater er drept i luftangrep i Idlib-provinsen i Syria, oppgir en tjenestemann. Det meldes om flere tyrkiske luftangrep mot syriske mål.

Av NTB | 28.02.2020 01:01:32

Krig og konflikter: Guvernøren i den tyrkiske provinsen Hatay, Rahmi Dogan, sier torsdag kveld at 29 soldater er drept i angrep utført av syriske kampfly, og at flere tyrkiske soldater også er alvorlig såret. Tidligere på kvelden oppga han at ni soldater var blitt drept.

Han sier at 36 soldater er såret og lagt inn på sykehus i Tyrkia.

Den tyrkiske presidenten Recep Tayyip Erdogan holdt torsdag kveld langt krisemøte om situasjonen i den syriske provinsen. Møtet ble holdt i presidentpalasset og både landets forsvarsminister, utenriksminister, forsvarssjef og etterretningssjef var til stede, melder TV-kanalen NTV.

– På møtet ble det enighet om å besvare handlingen med samme mynt mot det illegitime regimet som har angrepet våre soldater, sa presidentens kommunikasjonsdirektør Fahrettin Altun.

På møtet ble det også konkludert med at Assad-regimet er ansvarlige for drapene på hundretusenvis av syrere.

Tre andre tyrkiske soldater ble drept i andre hendelser tidligere på dagen. Dermed er i alt 28 tyrkiske soldater drept på en og samme dag i Idlib, der den syriske regjeringshæren er i gang med en større offensiv mot opprørskontrollerte områder med støtte fra Russland og Iran.

(©NTB)

Flere nyheter: