Menu
Gruvearbeidere bærer bort et av ofrene i Amasra der ulykken skjedde fredag. Foto: Nilay Meryem Comlek/Depo Photos via AP / NTB

Minst 25 mistet livet i tyrkisk kullgruve – flere titall innesperret

Minst 25 gruvearbeidere omkom i en eksplosjon i en kullgruve nord i Tyrkia, ifølge landets innenriksminister. Flere titall er fortsatt fanget dypt under bakken.

Av NTB | 13.10.2022 06:50:50

Økonomi og næringsliv: Det var 110 personer inne i gruva da eksplosjonen fant sted i Amasra, en havneby ved Svartehavet i Bartin-provinsen fredag.

Mange klarte å komme seg ut. Men 49 er fortsatt innesperret i en del av gruva som omtales som «høyrisiko», opplyser innenriksminister Suleyman Soylu sent fredag kveld.

Han sa samtidig at 25 gruvearbeidere har mistet livet, mens 28 er skadd.

De savnede befinner seg i to separate områder mellom 300 og 350 meter under bakken.

Energiminister Fatih Donmez sier eksplosjonen trolig ble forårsaket av gass.

Flere redningsteam ble sendt til området, også fra naboprovinser. Redningsmannskapene forsøker nå å grave seg gjennom store steinmasser for å få tak i ofrene.

– Redningsarbeidet fortsetter, sa hun.

Helseminister Fahrettin Koca sier at elleve arbeidere som ble hentet ut i live, er innlagt på sykehus der de får legebehandling.

TV-bilder fra stedet viser hundrevis av pårørende som samlet seg ved en ødelagt hvit bygning ved gruveinngangen, mange med tårer i øynene.

Tyrkias verste gruveulykke skjedde i 2014 da 301 mennesker omkom i en brann i en kullgruve i Soma vest i landet.

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan sendte de to ministrene til Amasra for å lede redningsarbeidet. Også presidenten har planer om å reise til ulykkesstedet, ifølge tyrkiske medier.

Ifølge den lokale guvernøren Nurtac Arslan greide åtte arbeidere å ta seg ut av gruva.

Det tyrkiske gruvearbeiderforbundet Maden tror eksplosjonen i kullgruva skjedde som følge av oppsamling av metangass, men årsaken til eksplosjonen er ennå ikke fastslått med sikkerhet.

Flere nyheter: