Menu
Minst 22 er skadd i opptøyer under fotballkampen mellom Querétaro og Atlas i Mexico. Foto: Eduardo Gomez Reyna / AP / NTB

Minst 22 skadd i opptøyer under fotballkamp i Mexico

Minst 22 personer ble skadd, to av dem kritisk, i et masseslagsmål under fotballkampen mellom Querétaro og Atlas i Mexico.

Av NTB | 06.03.2022 06:06:46

Sport: Kampen ble stanset etter at fotballfans stormet banen på stillingen 0–1 til bortelaget Atlas. Sikkerhetspersonell åpnet portene til stadion slik at kvinner og barn kunne slippe unna volden.

Etter hvert flyttet noen av slåsskampene seg over til banen, der folk fortsatte å slå og sparke. Enkelte brukte stoler og metallstenger.

I sosiale medier ligger det ute massevis av brutale bilder og videoer av folk som blir overfalt, og av folk som ligger livløse på tribunene. Flere av dem er tilsynelatende kledd av etter å ha blitt overfalt.

En mexicansk journalist tvitret at han har fått informasjon om at så mange som 17 er drept, men ifølge myndighetene har ingen mistet livet.

– Til nå er det ingen rapporter om dødsfall. 22 mennesker er skadd, ni av dem tatt til sykehus, og av disse er to kritisk skadd, heter det i en uttalelse fra krisehåndteringsmyndigheter i delstaten Querétaro.

– Resten er stabile. Det bør nevnes at alle som er skadd, er menn, heter det videre.

De to lagene spiller i Liga MX, den mexicanske toppdivisjonen i fotball. Kampen foregikk på hjemmebanen til Querétaro i byen med samme navn.

Liga MX har åpnet etterforskning av hendelsen, og kampen er flyttet, heter det i en pressemelding. Ligaens president Mikel Arriola sier at de sikkerhetsansvarlige ved stadion kommer til å straffes.

Querétaro-guvernør Mauricio Kuri fordømmer volden, og sier at eierne av klubben vil stilles til ansvar.

(©NTB)