Menu
Minst 20 mennesker har mistet livet og om lag 600 er skadd i en rekke eksplosjoner på en militærbase i Ekvatorial-Guineas største by Bata, ifølge myndighetene. Foto: TVGE via AP / NTB

Minst 20 døde og 600 skadd på militærbase i Ekvatorial-Guinea

Minst 20 mennesker har mistet livet og om lag 600 er skadd i en rekke eksplosjoner på en militærbase i Ekvatorial-Guineas største by Bata, ifølge myndighetene.

Av NTB | 08.03.2021 01:53:05

Politikk: President Teodoro Obiang Nguema sier at eksplosjonene var en ulykke forårsaket av en bråtebrann ute av kontroll og «uaktsom lagring av eksplosiver, dynamitt og ammunisjon» ved militærleiren Nkoa Ntoma.

– Bråtebrann utført av bønder på jordene like ved førte til at lagrene tok fyr og eksploderte, sier Obiang Nguema i en uttalelse.

Forsvarsdepartementet sier dødstallet er på minst 20 og at om lag 600 personer er skadd. Både soldater og sivile er blant ofrene.

TVGE viser bilder av sammenraste bygninger og skadde som ligger på gulvet på et sykehus.

– Vi hørte eksplosjonen, men vi vet ikke hva som foregår, sa den lokale innbyggeren Teodoro Nguema til nyhetsbyrået AFP.

Leiren huser blant annet deler av hærens spesialstyrker og paramilitære.

Rundt 800.000 av Ekvatorial-Guineas 1,4 millioner innbyggere bor i Bata. De fleste av dem lever i fattigdom tross landets oljerikdom.

Ekvatorial-Guinea har vært styrt av 78 år gamle Teodoro Obiang Nguema i nesten 42 år.

Hans sønn, Teodoro Nguema Obiang Mangue, som er visepresident med ansvar for forsvar og sikkerhet, inspiserte skadene etter eksplosjonen, ifølge TV-bilder.

Bilder delt i sosiale medier viste store røykskyer som veltet opp fra hendelsesstedet. Telefonlinjene og internett skal ha brutt sammen, og pasienter strømmet inn på sykehusene.

Obiang Nguema ber om internasjonal hjelp etter søndagens ulykken, som skjer i en allerede krevende tid. Ekvatorial-Guineas opplever en økonomisk krise forårsaket av «fallende oljepris og koronapandemien», sier presidenten.

(©NTB)

Flere nyheter: