Menu
Mange småbåter kom raskt til for å prøve å redde passasjerer på et fly som styrtet i Victoriasjøen i Tanzania søndag morgen. Av de 43 som var om bord, ble først 26 reddet ut i live. Foto: AYO TV via AP / NTB

Minst 19 omkom i flystyrt i Victoriasjøen i Tanzania

Et passasjerfly styrtet søndag morgen i Victoriasjøen under landing i dårlig vær i byen Bukoba i Tanzania. Minst 19 mennesker mistet livet, melder BBC.

Av NTB | 06.11.2022 16:11:01

Økonomi og næringsliv: Den regionale politimesteren William Mwampaghale sier at flyet styrtet i sjøen 100 meter fra flyplassen i Bukoba.

Lokale myndigheter fortalte tidligere søndag at 26 av de 43 som var om bord, var reddet ut og sendt til sykehus. Tre ble først funnet omkommet, og senere på dagen melder BBC at til sammen 19 personer er bekreftet omkommet.

Bilder og video viser flyet med nesten hele flykroppen under vann, og bare halefinnen som stikker opp, mens folk vasser ut til vraket, og småbåter redder folk ut. Redningsarbeiderne forsøkte også å løfte flyet opp med tau og kraner.

– Vi har klart å redde et ganske stort antall mennesker, sier Mwampaghale.

ATR-flyet til Precision Air var på vei fra Dar es-Salaam til Bukoba. Av de 43 om bord, var 39 passasjerer, to flygere og to kabinpersonale.

Precision Air er Tanzanias største flyselskap. Det har et titall propellfly av typen ATR og flyr til en rekke byer i Tanzania, samt til Nairobi i Kenya og Entebbe i Uganda.

De to flygerne overlevde styrten, men ifølge Tanzanias statsminister kan de senere ha dødd av skadene.

(©NTB)

Flere nyheter: