fbpx
Menu
Denne bygningen er en av flere som raste sammen i byen Elazig i Tyrkia da jordskjelvet rammet området fredag kveld. Foto: AP / NTB scanpix

Minst 19 funnet døde etter jordskjelvet i Tyrkia

Tallet på omkomne stiger etter jordskjelvet i Tyrkia fredag kveld. Minst 19 mennesker er funnet døde, mens over 900 er skadd, opplyser tyrkiske myndigheter.

Av NTB | 25.01.2020 07:00:11

Ulykker og naturkatastrofer: Minst 15 personer skal ha omkommet i byen Elazig, fire i Malatya og en i Diyarbakir.

Over 900 er skadd, opplyser tyrkiske nød- og katastrofemyndigheter. Det melder nyhetsbyrået Anadolu. Ifølge nyhetsbyrået AP er tilstanden alvorlig for minst elleve av de skadde.

Skjelvet som inntraff like før klokka 21 lokal tid, ble målt til 6,8.

Det var kun 6,7 kilometer dypt og hadde sitt episenter nær byen Sivrice i Elazig-provinsen, 780 kilometer sørøst for Ankara, opplyser tyrkiske nød- og katastrofemyndigheter.

Verst rammet er byen Elazig, som ligger 30 kilometer nord for Sivrice. Her har flere bygninger rast sammen, opplyser Tyrkias innenriksminister Süleyman Soylu.

Det pågår et intenst redningsarbeid for å hente ut mennesker som er innesperret i ruinene.

– De neste dagene kommer vi til å tilbringe på en bondegård utenfor byen, sier hun.

Telefonforbindelsen i området er brutt, og det meldes om over 100 mindre etterskjelv.

Kraftige jordskjelv er ikke uvanlig i Tyrkia. I 1999 omkom 17.000 mennesker da et skjelv som ble målt til 7,4, rammet Izmit-området vest i landet. 1.000 av dem omkom i Istanbul.

I september i fjor ble Istanbul, der det bor 15 millioner mennesker, rammet av et skjelv målt til 5,7, men dette forårsaket ikke skader.

– Det var svært skremmende, møbler falt over oss og vi løp ut, forteller 47 år gamle Melahat Can, som bor i Elazig.

Det kraftige jordskjelvet ble også kjent i Syria, Libanon, Israel, Georgia og Armenia, men det er ikke meldt om materielle ødeleggelser eller personskader i disse landene.

<p>(©NTB)</p>

Flere nyheter: