Menu
Afghansk politi sperret av området rundt universitetet i Kabul, som ble stormet av væpnede mann mandag. Foto: Rahmat Gul / AP / NTB

Minst 19 drept ved universitetet i Kabul

Minst 19 personer, mange av dem studenter, er drept og 22 såret etter at væpnede menn stormet universitetet i Afghanistans hovedstad Kabul, ifølge myndighetene.

Av NTB | 02.11.2020 14:08:05

Kriminalitet og rettsvesen: Angrepet varte i flere timer, ifølge innenriksdepartementet.

Samme departement anslår at minst 19 personer er drept. 22 skal være såret.

Det var i morgentimene mandag at væpnene menn tok seg inn på campus. Øyenvitner forteller om eksplosjoner og skyting inne på området. Store politi- og sikkerhetsstyrker var raskt på stedet.

– Fiender av Afghanistan, fiender av utdanning har tatt seg inn på universitetet i Kabul, sa talsmann Tariq Arian tidligere mandag.

Bilder i sosiale medier viser studenter som flyktet i panikk fra universitetsområdet mens området ble evakuert.

Mandagens undervisning var allerede godt i gang da skytingen begynte, fortalte en universitetsprofessor til den lokale TV-kanalen Ariana. Ansatte og sikkerhetspersonell hjalp studenter med å komme seg vekk fra området, ifølge professoren.

Taliban opplyser at de ikke er står bak angrepet, men den ytterliggående islamistgruppa IS har tidligere angrepet en rekke utdanningsinstitusjoner i Afghanistan.

Senest i forrige uke tok IS på seg ansvaret for et selvmordsangrep mot en utdanningsinstitusjon i Kabul der minst 24 mennesker ble drept, de fleste av dem studenter.

Norge har rundt 60 spesialsoldater i Kabul, der de i flere år har samarbeidet tett med det afghanske politiets spesialstyrke Crisis Response Unit 222 og følger dem når de er ute på oppdrag.

Ifølge innenriksdepartementet var det tre væpnede menn som sto bak angrepet, hvorav alle tre nå er døde, ifølge en talsmann.

Mandagens angrep kom kort tid før åpning av en afghansk-iransk bokmesse, men ingen har tatt på seg ansvaret, og det er uklart om denne var målet for angriperne.

(©NTB)

Flere nyheter: