reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Blomster og et flagg ved politihovedkvarteret i Dartmouth i Nova Scotia etter at en mann utkledd som politimann gikk berserk med skytevåpen og drepte minst 18 mennesker. Ett av ofrene var en politikvinne. Foto: Andrew Vaughan / The Canadian Press via AP / NTB scanpix

Minst 18 drept i skytingen i Nova Scotia

Dødstallet etter skytingen i Nova Scotia i Canada stiger. Landets statsminister Justin Trudeau opplyser at minst 18 ble drept.

Av NTB | 20.04.2020 21:02:27

Kriminalitet og rettsvesen: Politiet har tidligere uttalt at de ikke tror helgens masseskyting var en terrorhandling. De undersøker mulige koblinger til koronakrisen.

Skyteepisoden er den dødeligste i Canadas historie, og politiet utelukker ikke at flere ble drept, men at de ennå ikke er funnet.

Gjerningsmannen er av politiet identifisert som 51 år gamle Gabriel Wortman. Han ble skutt av politiet og døde 14 timer senere.

Da hadde han utkledd som politimann kjørt rundt i fire småbyer i provinsen Nova Scotia på østkysten av Canada og skutt mot mennesker.

Wortman var ifølge canadiske medier protesetannlege med klinikker i Halifax og Dartmouth. Han skal ha vært lidenskapelig interessert i politiarbeid, og det hevdes også at han hadde et alkoholproblem.

(©NTB)

Flere nyheter: