Menu
En blanding av lava, aske og stein fra vulkanen Mount Lewotolo har skylt inn over flere landsbyer på øya Lembata etter kraftig regnvær. Minst 18 er døde og over 60 er savnet. Foto: Ola Adonara / AP / NTB

Minst 18 døde i vulkansk jordskred i Indonesia

Flere landsbyer ble mandag rammet av et jordskred forårsaket av et vulkanutbrudd og påfølgende regn på øya Lembata. Minst 18 er døde og over 60 er savnet.

Av NTB | 05.04.2021 04:28:28

Ulykker og naturkatastrofer: En blanding av lava, aske og stein fra vulkanen Mount Lewotolo slukte hus og landsbyer etter kraftig regnvær, opplyser leder Thomas Ola i Lembata-distriktet i provinsen East Nusa Tenggara.

– Fjorten landsbyer er isolert, og veiene er uframkommelige. Dødstallet er ventet å stige etter hvert som de får mer informasjon, sier han til nyhetsbyrået DPA.

Vulkanen Lewotolo har spydd ut aske og støv flere ganger de siste månedene.

I andre deler av provinsen steg dødstallet etter flom og jordskred til minst 44 søndag. Mer enn 20 er fremdeles savnet etter denne naturkatastrofen, ifølge Indonesias krisemyndigheter.

Landets meteorologiske institutt varsler at noen deler av Indonesia kan få ekstremt vær med kraftig regn, sterk vind og store bølger utover uken.

Katastrofeutsatte Indonesia har registrert 968 katastrofer per 30. mars i år, hvorav de fleste er hendelser knyttet til nedbør og regn, og 414 av dem farer forårsaket av flom.

(©NTB)

Flere nyheter: